1. Haberler
  2. Yerel
  3. Silifke’de 51. Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali Coşkusu

Silifke’de 51. Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali Coşkusu

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke Belediyesi’nin organize ettiği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 51’incisi düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin açılışında yer aldı.

Festival yürüyüşünde Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu’nun seslendirdiği müzikler, Silifke’nin cadde ve sokaklarında yankılandı. Vatandaşlar, evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden alkışlarla bu coşkuya ortak oldu.

Yürüyüş, stadyumdan başlayıp Anıt’a kadar devam etti. Ardından Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün geleneksel ve moderni buluşturan özel gösterisi katılımcılardan tam not aldı. Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Makedonya ve Rusya’dan gelen halk dansları toplulukları da festivalde yer alarak gösterilerini sergilediler.

Silifke’de 51. Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali Coşkusu 1

“Silifke İçin Güzel Hizmetler Yapacağız”

Festivalin açılışında sahneye çıkan Başkan Seçer, Silifkelilerden büyük alkış aldı. Konuşmasında, Silifke halkını selamlayarak, “Mustafa Kemal’in kenti Silifke’yi seviyoruz. 31 Mart’ta bizlere destek oldunuz. Bizler size 5 yıl hizmet ettik Büyükşehir olarak. Tüm büyükşehir ailesi Anamur’dan Tarsus’a kadar hizmet ettik. 13 ilçemizde Mersin’de ayrımcılığı yerin 7 kat dibine gömdük. Şimdi ikinci 5 yılımıza gidiyoruz. Biz hepinizi kucaklıyoruz, hepinizi seviyoruz, hepinizi sayıyoruz” dedi.

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ayrımcılık yapmadan tüm vatandaşlara eşit hizmet sunduğunu vurgulayarak, “Hangi renkten olursanız olun, hangi siyasi partiye gönül vermiş olursanız olun; etnik yapınıza, inanç grubunuza, yaşam biçiminize, sizin kimliğinize saygı duyuyoruz. Siz her biriniz onurlu, şerefli Türkiye Cumhuriyeti yurttaşısınız” ifadelerini kullandı.

“Silifke’yi Birlikte Geliştireceğiz”

Başkan Seçer, ikinci 5 yıllık dönemde de Silifke için önemli hizmetler yapacaklarını belirtti. “Silifke bir fetret dönemi yaşadı. Uyumun olduğu yerde, birlikteliğin olduğu yerde bereket olur. Mersin Büyükşehir Belediyesi güzel hizmetler yaptı. Öyle güzel hizmetler yaptı ki 31 Mart seçimlerinde her 10 Silifkeli yurttaşımızın 6’sı Büyükşehir Belediye Başkanına oy verdi. Çok teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerine devam eden Seçer, Silifke’nin hızla geliştiğini, sadece tarım ve turizm değil, ticaret kenti olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Silifke’de 51. Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali Coşkusu
Yorum Yap