1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sıcak Havalara Karşı Önlemler: Uzmanından Uyarılar

Sıcak Havalara Karşı Önlemler: Uzmanından Uyarılar

featured
service

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Eyyüp Kenan Özok, haziran ayıyla birlikte artan sıcak havalara karşı vatandaşları uyardı. Özellikle yaşlılar, 5 yaş altı çocuklar, hamileler ve aşırı kilolu ya da zayıf kişilerin daha fazla risk altında olduğunu belirten Özok, sıcakların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Sıcak Çarpması Belirtileri ve Riskleri

Dr. Eyyüp Kenan Özok, aşırı sıcaklarda görülebilecek sağlık sorunlarına da dikkat çekti. Terli ve soğuk cilt, bitkinlik, susama hissi, kas krampları, baş ağrısı, baş dönmesi gibi belirtilerin sıcak çarpmasının habercisi olabileceğini ifade ederken, vücut ısısının yükselmesi durumunda ise solunum ve nabız hızlanmasının yanı sıra bilinç bulanıklığı gibi ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini aktardı.

Özok, vatandaşlara öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları, hafif ve bol giysiler tercih etmeleri, su tüketimine özen göstermeleri, ağır spor ve fiziksel aktivitelerden kaçınmaları, gölge veya klimalı ortamlarda vakit geçirmeleri, güneş koruyucu kullanmaları gibi önlemleri almaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Sıcak Havalara Karşı Önlemler: Uzmanından Uyarılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.