1. Haberler
  2. Gündem
  3. SİBERAĞ-3 Operasyonu: 68 Şüpheli Yakalandı

SİBERAĞ-3 Operasyonu: 68 Şüpheli Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya SİBERAĞ-3 operasyonunun detayları hakkında bilgi verdi. Yerlikaya, yaptığı açıklamada ile, 23 ilde düzenlenen “SİBERAĞ-3” operasyonlarında, nitelikli dolandırıcılık, nitelikli hırsızlık, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi, futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi hakkında kanuna muhalefet (7258 sayılı) suçlarından arama kaydı bulunan 68 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinin çalışmaları sonucu 0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 55 şüpheli, Adana, Konya, Mersin, Batman, Ankara, İzmir, Manisa, Şanlıurfa, Isparta, Ağrı, Antalya, Aydın, Balıkesir, Eskişehir, Giresun, Hatay, Mardin, Muğla, Niğde, Samsun, Tekirdağ ve Şırnak’ta düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

5-10 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 9 şüpheli, Mersin, İzmir, Antalya, Çorum, Ankara ve Aydın’da düzenlenen operasyonlarla ele geçirildi. 10 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli ise İzmir, Konya ve Batman’da gerçekleştirilen operasyonlarda yakalandı.

SİBERAĞ-3 Operasyonu: 68 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap