1. Haberler
  2. Gündem
  3. Siber Devriyelerden Suçlulara Ağır Darbe: 5 Bin 18 Hesapta Suç Unsuru Tespit Edildi

Siber Devriyelerden Suçlulara Ağır Darbe: 5 Bin 18 Hesapta Suç Unsuru Tespit Edildi

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Eylül – 12 Ekim 2024 tarihleri arasında Siber Suçlarla Mücadele Ekiplerinin sanal dünyada gerçekleştirdiği devriye faaliyetlerinin sonuçlarını paylaştı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5 bin 18 sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda suç unsuru tespit edildiğini duyurdu.

Tespit edilen suç unsurlarının türlerine göre dağılımı şu şekilde oldu:

  • 2 bin 705’i asayiş suçları,
  • 1.184’ü terör içerikli paylaşımlar,
  • 383’ü güvenlikle ilgili suçlar,
  • 84’ü siber suçlar,
  • 95’i narkotik suçlar,
  • 70’i kaçakçılık,
  • 497’si diğer suç türleri.

Siber devriyelerin 7/24 iz takip ederek suç önleyici faaliyetlerini sürdüreceğini belirten Yerlikaya, “Sosyal medyada, başta göz aydınlığımız yavrularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu sapkın düşünceleriyle zehirlemeye çalışanlara acımayacağız” ifadelerini kullandı.

Topyekûn Mücadele Çağrısı

Bakan Yerlikaya, “Siber suçlarda önleyicilik için suç ve suç odaklarına karşı milletçe topyekun bir mücadele vermek zorundayız. Bu süreçte medyamız, üniversitelerimiz, okullarımız, anne babalar, yani toplumun tüm kesimlerinin, devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içinde birlikte hareket etmesi gerekir” diye konuştu.

Siber Devriyelerden Suçlulara Ağır Darbe: 5 Bin 18 Hesapta Suç Unsuru Tespit Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.