1. Haberler
  2. Gündem
  3. SHP Yeniden Kuruldu! İşte Kurucu Üyeler

SHP Yeniden Kuruldu! İşte Kurucu Üyeler

featured
service

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), 28 Haziran 2024 tarihinde resmen yeniden kurulduğunu duyurdu. Parti, Erdal İnönü ve değerli dava arkadaşlarının emanet ettiği sosyal demokrasi anlayışı ve aynı hedeflerle yola çıktığını belirtti.

Yapılan açıklamada, “Partimiz, 28 Haziran 2024 tarihinde Sn. Erdal İnönü ve değerli dava arkadaşlarının bizlere emaneti olan sosyal demokrasi anlayışı ve aynı hedeflerle, uzun yıllar SHP, CHP ve DSP’de siyaset yapmış değerli isimlerimizin öncülüğünde resmen yeniden kurulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, 10 Temmuz 2024 tarihinde resmi bir açıklama ile parti kadrosu ve programının duyurulacağı belirtildi. Açıklamada, “Yeniden sosyal demokrasi anlayışı ülkemize hayırlı olsun!” ifadeleri kullanıldı.

SHP’nin Kurucu isimleri

Politikacı-Yazar Bülent Gürsoy, partinin kurucu isimlerini sosyal medya hesabından paylaştı. Gürsoy, yaptığı açıklamada şu isimleri listeledi: Abdullah Çapar, Ahmet Arslan, Akın Gülay, Aziz Kızılarslan, Berat Umut Hoşgör, Burak Çelik, Diler Korkmaz, Doğukan Akdeniz, Emirkan Akdeniz, Emre Can Dursun, Enes Çelik, Engin Akyıldırım, Erdal Kayhan, Erdem Kaya, Erhan Kardeş, Gürkan Çelik, Hasan Korkmaz, İsmail Berk Güldoğan, Jale Ak, Kadriye Çelik, Mervenur Çelik, Mithat Çelik, Mücahit Çetinkaya, Okan Kanpara, Onur Karataş, Osman Ali Cavcı, Sabriye İçkilli, Selahattin Kardeş, Şaban Ergül, Tamer Demircan, Yunus Diler, Zülfü Hamit Altın. Gürsoy, açıklamasında, “CHP-SHP çizgisinin tarihine sahip olanlar bu listedekilerin hiçbirini tanımıyor.” ifadelerini kullandı.

SHP Yeniden Kuruldu! İşte Kurucu Üyeler
Yorum Yap