1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sezen Aksu’dan Doğaya Büyük Katkı: 45 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Sezen Aksu’dan Doğaya Büyük Katkı: 45 Bin Fidan Toprakla Buluştu

featured
service

İSTANBUL (İGFA) -Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun bağışlarıyla oluşturulan hatıra ormanlarında toplam 45 bin fidan toprakla buluştu. Aksu, 2008 yılında değerli müzik insanları Şerif Yüzbaşıoğlu, Onno Tunç ve Uzay Heparı’nın adlarına TEMA Vakfı aracılığıyla Antalya Döşemealtı sahasına 4 bin fidan, 2013 yılı boyunca verdiği konserlerden elde edilen gelirlerin bir bölümüyle de Manisa Salihli Gökköy sahasına 5 bin fidan bağışlamıştı.

Aksu’nun doğaya olan sevgisi ve katkıları burada da bitmedi. 2015 yılında söz yazarı Aysel Gürel anısına Balıkesir Kepsut, 2018’de Adile Naşit anısına Denizli Çal ve Sundurlu, 2019’da Meral Okay anısına Tekirdağ Kızılcaterzi, 2021’de Attila Özdemiroğlu anısına Gaziantep Atmalı sahalarının her biri için 5 bin fidan, 2022’de Oğuz Aral anısına Kırklareli Osmancık sahasına 6 bin fidan ve son olarak da 2023’te Yaşar Gaga anısına Kırklareli Celaliye sahasına 5 bin fidan bağışlamıştı.

Sezen Aksu'dan Doğaya Büyük Katkı: 45 Bin Fidan Toprakla Buluştu 1

Sezen Aksu’nun bu bağışları sayesinde toplamda 9 farklı hatıra ormanında toprakla buluşan fidan sayısı 45 bine ulaştı. TEMA Vakfı gönüllüsü olarak doğaya olan katkılarıyla dikkat çeken Aksu’ya, bu çalışmalarıyla ağaçlandırma, erozyonla mücadele ve doğal varlıkları koruma alanlarında sağladığı önemli katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Sezen Aksu’dan Doğaya Büyük Katkı: 45 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Yorum Yap