1. Haberler
  2. Gündem
  3. Seyhan Nehri’ndeki Su Kesintisine Tepki! Başkan Karalar’dan Açıklama

Seyhan Nehri’ndeki Su Kesintisine Tepki! Başkan Karalar’dan Açıklama

featured
service

Adana’nın simgesi Seyhan Nehri üzerinde yapımı süren hızlı tren köprüsü nedeniyle, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından nehir yatağına bir süredir su verilemiyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ortaya çıkan olumsuz tablonun Adana Büyükşehir Belediyesi ile bir ilgisinin olmadığını vurguladı.

HIZLI TREN KÖPRÜSÜ İNŞAATININ TAMAMLANMASI İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Başkan Karalar, Seyhan Nehri kenarında yaptığı açıklamada, Adana’nın en önemli doğal değerlerinden biri olan Seyhan Nehri’nin hem görsel açıdan hem de bölge tarımı açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Karalar, “Seyhan Nehri’nin üzerinde devam eden hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle aylardır su kesik. Nehir yatağına su verilmemesi, görsel açıdan olumsuz bir tablo oluşturuyor ve bataklık riski doğuruyor. Köprü inşaatını yürüten firmaya çağrım, köprü bacaklarını bir an önce tamamlayarak DSİ’nin Seyhan Nehri yatağına yeniden su vermesini sağlamalarıdır. Böylece Adana için vazgeçilmez olan Seyhan Nehri’nin eski harika görüntüsüne kavuşabiliriz” ifadelerini kullandı.

Seyhan Nehri'ndeki Su Kesintisine Tepki! Başkan Karalar'dan Açıklama 1

KONTROL DSİ’DE, BELEDİYENİN MÜDAHALE ŞANSI YOK

Başkan Karalar, Seyhan Nehri yatağındaki olumsuz görüntünün tamamen hızlı tren köprüsü inşaatından kaynaklandığını ve bu süreçte suyun kesildiğini belirtti. Karalar, “Nehir yatağındaki suyun kesilmesi nedeniyle ortaya çıkan bu kötü görüntü, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda değildir. Ancak DSİ’ye ricada bulunduk; su yeniden verilene kadar nehir yatağının temiz kalması ve kötü görüntünün ortadan kaldırılması için harekete geçmelerini istedik. Seyhan Nehri yatağıyla ilgili kontrol tamamen DSİ’de olup, belediyemizin burada bir çalışma yapma imkanı yok” dedi.

Seyhan Nehri’ndeki Su Kesintisine Tepki! Başkan Karalar’dan Açıklama
Yorum Yap