1. Haberler
  2. Spor
  3. Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın İlk Günü Nefes Kesti

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın İlk Günü Nefes Kesti

service

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, Kemer’de start aldı. Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası’na dahil edilen yarış, 42 ülkeden 420 sporcuyu ağırlıyor.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte, sabah saatlerinde yapılan sıralama turlarının ardından yarışın ilk gününe Çamyuva Sahili’ndeki özel parkurda start verildi. Saat 14.00’te başlayan yarış, hem sporcular hem de seyirciler için heyecan dolu anlara sahne oldu. Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın ilk gününde, sporcular liderlik için kıyasıya mücadele etti. Çeyrek final ve yarı final elemelerini geçen sporcular, son 12’ye kalmayı başardı. Zorlu sahil etabında rakiplerinden öne geçmek isteyen motosikletçiler, yarın koşulacak orman etabına avantajlı bir şekilde başlamak için ellerinden geleni yaptılar.

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın İlk Günü Nefes Kesti 1

Plaj Etabında Şampiyon: Billy Bolt

İngiliz motosikletçi Billy Bolt, sakatlığı nedeniyle parkurlardan 7 ay uzak kaldıktan sonra muhteşem bir geri dönüş yaparak sahil etabını zirvede tamamladı. Almanya’dan Manuel Lettenbichler ikinci, Güney Afrikalı Wade Young ise üçüncü sırada yer aldı.

Bolt, yarış sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sakatlıktan sonra burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Seyirci muhteşem. Elimden gelenin en iyisini yaptım ve galiba fazlasını da yapıp etapta birinci oldum.”

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın İlk Günü Nefes Kesti 2

Semih Özdemir: “Tüm Yarışçıları Kutluyorum”

Organizasyonun kurucularından ve Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı Organizatörü Semih Özdemir, “Seneler önce bir hayalle yola çıktık ve dünya şampiyonasını Kemer’de organize etme şansı bulduk. Bu anlamda ekibimi tebrik ediyorum. Özellikle dünya şampiyonası olmasından dolayı son 6 ay ve sonrasındaki 3 ay daha sıkı bir çalışma gerçekleştirdik. Destekçilerimize, kurumlarımıza, federasyonumuza, hakemlerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm yarışçıları kutluyorum” diye konuştu.

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın İlk Günü Nefes Kesti 3

Orman Etabı Yarın Başlıyor

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın ikinci gününde orman etabı koşulacak. Saat 09.00’da Ovacık Yaylası’nda başlayacak olan bu zorlu parkur, sporcuları yine kıyasıya bir mücadeleye davet ediyor. Üç ayrı etapta koşulan yarış, sporcuları hem fiziksel hem de zihinsel olarak test ediyor.

Organizasyon, Spor Toto, KTM, Cazador, Red Bull Türkiye, Castrol, Talay Lojistik ve Emiray Group’un sponsorluğunda; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kemer Kaymakamlığı ve Olympos Teleferik’in katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın İlk Günü Nefes Kesti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.