1. Haberler
  2. Yerel
  3. SASKİ’den İncesu Deresi’nde Temizlik Çalışması Başlattı

SASKİ’den İncesu Deresi’nde Temizlik Çalışması Başlattı

featured
service

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, İncesu Deresi’nde başlattığı temizlik çalışmalarıyla su taşkınlarına karşı önlem alıyor. Yağmur sularının taşıdığı malzemelerle dolan derenin denizle buluştuğu bölümü ıslah eden SASKİ ekipleri, iş makineleri yardımıyla tonlarca teressübatı temizleyerek suyun akışını rahatlattı.

Taşkın Riski Taşıyan Derelerde Hummalı Çalışma

SASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu, yağmur suyu, atık su ve kanalizasyon sorunlarını çözmek amacıyla şebeke hatlarını yenilemeye devam ediyor.

SASKİ’den İncesu Deresi’nde Temizlik Çalışması Başlattı 1

Küresel iklim değişikliğiyle artan sağanak yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarının önüne geçmek için yoğun çaba sarf eden SASKİ ekipleri, Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerindeki dereleri periyodik olarak temizliyor ve ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

SASKİ’den İncesu Deresi’nde Temizlik Çalışması Başlattı 2

Son olarak, Atakum ilçesi Yalı Mahallesi’nden geçen 4 bin 500 metre uzunluğundaki İncesu Deresi’nde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, derenin denizle bağlantı kısmını rehabilite etti. Suyun denize ulaşmasını engelleyen çakıl ve kum birikintilerini paletli iş makinesiyle ortadan kaldıran SASKİ, daha önce bin 200 metresi ıslah edilen dere boyunca temizlik çalışmalarına devam ediyor. Yağmurların taşıdığı alüvyonlarla dolan tonlarca teressübat, kamyonlarla ruhsatlı depolama alanlarına taşınıyor.

SASKİ’den İncesu Deresi’nde Temizlik Çalışması Başlattı
Yorum Yap