1. Haberler
  2. ANKARA
  3. “SanAtölye” ilk faaliyetini resim atölyesiyle gerçekleştirdi

“SanAtölye” ilk faaliyetini resim atölyesiyle gerçekleştirdi

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya destek olma amacıyla “SanAtölye” adında yeni bir sanat atölyesi açtı. SanAtölye, ilk etkinliğini resim atölyesiyle gerçekleştirerek, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Atölyede; resim, çini, ahşap boyama, ahşap oyma, ebru, deri işleme, keçe gibi çeşitli sanat dallarında ücretsiz eğitimler veriliyor.

Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi’nde atıl durumda bulunan bir alanın dönüştürülmesiyle hayata geçirilen SanAtölye, Kent Estetiği ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıklarının koordinesinde başkentlilerin hizmetine sunuldu.

“SanAtölye” ilk faaliyetini resim atölyesiyle gerçekleştirdi 1

SanAtölye Resim Eğitmeni Filiz Köksal, atölyenin kapılarının tüm Başkentli sanatseverlere açık olduğunu belirterek, “SanAtölye bütün sanatseverlere kapısını açan bir atölye. 7’den 70’e sanatseverlerin bir masada buluşma noktası. Resim, ebru, çini, heykel, karakalem, güzel sanatlar liselerine ve üniversitelerine hazırlık başlığı altında ücretsiz eğitimler veriyoruz. Daha sonra gelen talepler altında diğer kurslarımızı da açacağız. Mansur Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ortamı 7’den 70’e herkese kazandırdığı için,” ifadelerini kullandı.

“SanAtölye” ilk faaliyetini resim atölyesiyle gerçekleştirdi 2

SanAtölye’ye Yoğun İlgi

Sanatın çeşitli dallarıyla başkentlileri bir araya getiren SanAtölye, ilk faaliyeti olan resim atölyesiyle büyük ilgi topladı. SanAtölye’nin gerçekleştirdiği etkinliklere katılan başkentli sanatseverler, atölye ile ilgili düşüncelerini dile getirdi:

Aslı Çetin: “Ben uzun zamandır resimle ilgileniyorum. Hobi olarak yapıyorum. Burası da yeni açılmış. Hem boş vakitlerimi değerlendirmek için hem de sanata biraz daha vakit ayırmak için geliyorum. Gazi Üniversitesinde Fransız Edebiyatı okuyorum. Burası biraz daha şehrin karmaşasından uzakta, daha sakin hem de rahat bir yer. Bence gayet güzel ben seviyorum.”

Çisil Çınar: “Gazi Üniversitesi Endüstri Ürün Tasarım öğrencisiyim. Buraya gelmemin sebebi açıkçası, çizim üzerinden kendimi geliştirmek. Çizim açısından da kendimi geliştireceğimi düşünüyorum. Burayı arkadaşlarım vasıtasıyla öğrendim ve onlarla beraber geleceğim.”

Berensu Ergür: “Burayı öğretmenimiz sayesinde keşfettik. Güzel Sanatlar Bölümünü kazanmak istiyorum. Eğitim kalitesi gayet güzel.”

“SanAtölye” ilk faaliyetini resim atölyesiyle gerçekleştirdi
Yorum Yap