1. Haberler
  2. ANKARA
  3. SanAtölye, Başkentli Sanatseverlerden Büyük İlgi Görüyor

SanAtölye, Başkentli Sanatseverlerden Büyük İlgi Görüyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya destek olmak amacıyla Beytepe Mahallesi’nde hayata geçirdiği SanAtölye, Başkentli vatandaşların yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Daha önce atıl durumda olan alanı sanata kazandıran Büyükşehir Belediyesi, SanAtölye’yi açarak vatandaşlara ücretsiz sanat eğitimleri sunuyor. Resim, çini, ahşap boyama, deri işleme, keçe ve ebru gibi sanat dallarında eğitim verilen atölye, sanatseverlere kapılarını araladı.

Yeteneği Sanata Dönüştüren Hünerli Eller

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi’nde dönüştürdüğü SanAtölye, Başkentlilere ücretsiz olarak sanatla buluşma imkânı sunuyor. Atölye; resim, çini, ahşap boyama, ebru ve deri işleme gibi pek çok farklı sanat dalında kurslarla, hem genç yeteneklere hem de hobi amaçlı katılımcılara eğitim veriyor. Güzel Sanatlar Liseleri ve Fakültelerine giriş sınavlarına hazırlık kursları da atölye bünyesinde ücretsiz olarak sunuluyor.

7’den 70’e Sanatseverlerin Buluşma Noktası

SanAtölye, her yaştan sanatseverin ilgisini çekerken, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kültür Sanat Proje Sorumlusu Siray Kurt, atölyeye olan ilginin büyüklüğünden bahsederek şu ifadeleri kullandı: “Aile Yaşamları Şube Müdürlüğü olarak SanAtölye’yi faaliyete geçirdik. Burada güzel sanatlar fakültesine giriş sınavına hazırlık kursları ile çini, karakalem, ahşap boyama, resim gibi çeşitli sanatlarda kurslarımız mevcut. Bölgede atölyemiz gözde yerlerden biri haline geldi. 7’den 70’e vatandaşa kapılarımızı açıyoruz.”

SanAtölye, Başkentli Sanatseverlerden Büyük İlgi Görüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.