1. Haberler
  2. Spor
  3. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi Kurası Ne Zaman?

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi Kurası Ne Zaman?

featured
service

Şampiyonlar Ligi’nin lig aşaması kura çekimi, 29 Ağustos Perşembe günü, Monaco’daki Grimaldi Forum’da gerçekleştirilecek. 30 Ağustos Cuma günü, aynı mekânda Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kuraları çekilecek. Kura çekimini nereden izleyebilirim, şampiyonlar ligi kura çekimi ne zaman yapılacak? haberimizde…

Yeni Format Nasıl İşliyor?

Bu sezonun en büyük yeniliği, üç turnuvada da grup aşamasının yerini tek bir lig aşamasının alacak olması. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde her takım, sekiz farklı rakiple (dört iç saha, dört deplasman) karşılaşacak. Konferans Ligi’nde ise her takım, altı farklı rakip ile (üç iç saha, üç deplasman) oynayacak.

Her üç turnuvada da genel sıralamada ilk sekiz sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Dokuzuncu ile 24. sıralar arasındaki takımlar ise eleme aşaması play-off’larına katılacak ve kazananlar son 16 turuna kalacak. Bu aşamadan sonra turnuvalar, doğrudan eleme usulü devam edecek.

Lig aşamasını 25. sıranın altında bitiren takımlar ise Avrupa’dan elenecek ve başka turnuvalara katılma şansı bulamayacak.

Kuralar Nasıl Çekilecek?

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde takımlar, sezon başındaki bireysel kulüp katsayılarına göre dört torbaya ayrılacak. Ancak, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan takım, katsayısına bakılmaksızın birinci torbada yer alacak. Her takım, kura sonucunda iki rakip ile eşleşecek, bu rakiplerden biriyle iç sahada, diğeriyle ise deplasmanda karşılaşacak. Konferans Ligi’nde ise takımlar altı torbaya ayrılacak ve her takım, farklı torbalardan altı rakip ile eşleşecek.

Üç turnuvada da takımlar, aynı ülkeden rakiplerle karşılaşamayacak ve en fazla iki farklı ülkenin takımı ile eşleşebilecek. Kura çekiminde fiziksel toplarla takımlar teker teker çekilecek, ardından belirlenen otomatik yazılım, her takımın rakiplerini rastgele belirleyecek. Rakiplerin kim olduğu ve hangi maçların ev sahibi avantajına sahip olduğu ekranlarda ve televizyonlarda duyurulacak.

Kura çekimi, birinci torbadan başlayarak tüm takımlara rakip atanmasıyla ilerleyecek ve sırasıyla diğer torbalarla devam edecek.

Şampiyonlar Ligi Kurası Ne Zaman Çekilecek?

Şampiyonlar Ligi’nin lig aşaması kura çekimi, 29 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Monaco’daki Grimaldi Forum’da gerçekleştirilecek. 30 Ağustos Cuma günü, aynı mekânda Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kuraları çekilecek. Avrupa Ligi’nin kura çekimi saat 14.00’te başlarken, Konferans Ligi’nin kura çekimi ise 15.30’da başlayacak.

Kura Çekiminden Sonra Ne Olacak?

Kura çekiminden sonra, takımlar rakiplerini öğrenmiş olacak ancak maç takvimi ve başlama saatleri, turnuvalar arasında tarih çakışmalarını önlemek için 31 Ağustos Cumartesi günü açıklanacak.

2024 UEFA Başkanlık Ödülü, Şampiyonlar Ligi kura çekimi sırasında UEFA Başkanı Aleksander Čeferin tarafından eski İtalyan kaleci Gianluigi Buffon’a takdim edilecek. Ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en çok gol atan oyuncusu Cristiano Ronaldo da, UEFA Başkanı Aleksander Čeferin’den ödül alacak.

Kura Çekimlerini Nereden İzleyebilirim?

Tüm kura çekimleri UEFA.com üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Ayrıca TRT 1 ekranından naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi Kurası Ne Zaman?
Yorum Yap