1. Haberler
  2. Yerel
  3. Salihlili Kadınlar Manisa’da Tarihi Mekanları Keşfetti

Salihlili Kadınlar Manisa’da Tarihi Mekanları Keşfetti

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların sosyal hayata katılımını artırmak ve şehrin tarihi zenginliklerini yakından tanıtmaya yönelik başlattığı “Adım Adım Manisa” projesi devam ediyor. Salihli’den gelen 80 kişilik kadın kafilesi, kent merkezinde düzenlenen tarihi ve kültürel geziye katıldı.

Gün, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kahvaltı ikramı ile başladı. Ardından Karaköy mevkiinde bulunan tarihi Sultan Camii ve Tıp Tarihi Müzesi ziyaret edildi. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Ayşe Sultan tarafından yaptırılan bu önemli yapılar, kadınlar tarafından büyük ilgi gördü.

Gezi sırasında, Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olma özelliğini taşıyan Muradiye Camii de ziyaret edildi. Tarihi ve mimari değeri yüksek bu cami, katılımcıların hayranlıkla incelediği duraklardan biri oldu. Bir diğer önemli durak ise Mevlevihane idi; burada kadınlar Manisa’nın eşsiz manzarasını izleme fırsatı buldu.

Salihlili Kadınlar Manisa'da Tarihi Mekanları Keşfetti 1

Tarihi Mekanlar ve Minyatürler İlgi Odağı Oldu

Şehzadeler Park’ta, il ve ülke genelinde bulunan tarihi yapıların minyatürleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğle yemeği ve ikramların ardından gezi, Süreyya Tabiat Parkı’nda devam etti. Burada Osmanlı Müzesi, Çanakkale Müzesi ve Atatürk Sergi Salonu gibi önemli mekanlar da ziyaret edildi.

Geziden çok memnun kaldığını belirten Salihli’nin Çökelek Mahallesi’nden Gülten Keskin, “Geziden çok memnun kaldım bu tarz projelerin kesinlikle devam etmesi gerekiyor. Bütün hanımlar çok kıymetlidir ve kadınlar bizim geleceğimizdir” dedi. Bir diğer katılımcı Firdevs Akdağ ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek ve muhtarımıza teşekkür ederim. Gezide Çanakkale şehitlerini gördük. Ben de oğlumu kaybettim ve şehitlerimizi görünce vefat eden oğlumu hatırladım. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

Salihlili Kadınlar Manisa’da Tarihi Mekanları Keşfetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.