1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Şahinkaya Kanyonu’na Ziyaretçi Akını

Şahinkaya Kanyonu’na Ziyaretçi Akını

featured
service

Türkiye’nin en büyük ikinci su kanyonu olan Şahinkaya Kanyonu, doğa ve su tutkunlarının ilgisini her geçen yıl daha fazla çekiyor. Bu yılın yaz döneminde kanyonu 75 bin kişi ziyaret etti. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken kanyon, Samsun’un turizm potansiyelini her geçen gün daha da artırıyor.

Şahinkaya Kanyonu’na Ziyaretçi Akını 1

Vezirköprü ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık bin 500 metre uzunluğundaki Şahinkaya Kanyonu, suyun derinliği ve heybetli kayalıklarıyla ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor. Masmavi suların içinde yükselen 350 metre yüksekliğindeki kayalar, doğa tutkunlarına kucak açarken, kanyonun turizm bölgesi ilan edildiği 2011 yılından bu yana ziyaretçi sayısı hızla artıyor. Özellikle hafta sonları yoğun ilgi gören kanyonda, bu yaz döneminde 75 bin kişi ağırlanarak rekor kırıldı.

Şahinkaya Kanyonu’na Ziyaretçi Akını 2

Gemi Turlarıyla Kanyonun Güzelliklerini Keşfetme Fırsatı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen gemi turları, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçiler, gemi turları sayesinde kanyonun büyüleyici manzarasını farklı açılardan keşfetme imkanı buluyor. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kanyon Kafe’de çay ve kahve eşliğinde bu eşsiz güzelliklerin keyfini çıkarabiliyorlar.

Şahinkaya Kanyonu’na Ziyaretçi Akını 3

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: “Odağımız Samsun”

Samsun’un zengin turizm potansiyeline vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, şehrin doğa harikaları ve tarihi zenginlikleriyle öne çıktığını belirtti. Doğan, “Samsun’umuz turizm açısından çok geniş bir yelpazeye sahip. Turizmin her alanında destinasyonlarımız mevcut. Vezirköprü ilçemizde turizmde sayısız güzellik barındırıyor. Bizler ‘Odağımız Samsun’ diyerek bu güzellikleri herkese tanıtmayı misyon edindik. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şahinkaya Kanyonu’muzda da bu yılın yaz döneminde binlerce ziyaretçimizi ağırladık. Samsun’umuzun en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve ülkemizin ikinci büyük su kanyonu olma özelliğini taşıyan Şahinkaya Kanyonu’na ilgi her geçen yıl daha da artıyor. İnşallah bu sayıyı daha da artırmak, Samsun’umuzun güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Doğa tutkunu tüm ziyaretçilerimizi Şahinkaya Kanyonu başta olmak üzere Vezirköprü ilçemizi, tüm şehrimizi görmeye davet ediyorum,” dedi.

Şahinkaya Kanyonu’na Ziyaretçi Akını
Yorum Yap