1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rexx Sineması İçin Çağrı: “Kadıköy Bizim, Rexx Bizim”

Rexx Sineması İçin Çağrı: “Kadıköy Bizim, Rexx Bizim”

featured
service

Kadıköy’ün simge yapılarından biri olan ve bölge halkının belleğinde derin izler bırakan Rexx Sineması’nın yıkım kararına karşı Kadıköy Halk Temsilcileri Meclisi çağrıda bulundu.

Meclis’in yapmış olduğu çağrıda, yıkımın ardından yerine başka bir ticari yapı inşa edilmesine engel olunması gerektiği belirtilerek, “Ağır hasarlı raporu çıktığı için yıkıma engel olamıyoruz. Fakat binanın sadece rant için kullanılmasına, sinemanın yıkılıp yerine birahane yapılmasına engel olacağız. Rexx’in bulunduğu alanda yeniden inşa edilecek olan şey bir sinema, bir kültür-sanat alanı olmak zorundadır.” ifadelerine yer verildi.

“150 yıldır Kadıköy merkeze ait mihenk taşı”

Yapılan açıklamada, sinemanın Kadıköy’ün kültürel dokusu için önemine dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kadıköy Halk Temsilcileri Meclisi olarak endişeyle izlediğimiz gelişmelere karşı ellerimizi taşın altına koymaya çağırıyoruz. Sadece söylenip küsüp uzaklaşmak hiçbir şeyin çözümü olmayacak. İrade göstermeye, bizim olanı korumak için harekete geçmeye çağırıyoruz. Rexx sineması en az 150 yıldır Kadıköy merkeze ait bir mihenk taşı. Film izlemek için çok tercih edilen, buluşma noktası olarak kullanılan bir yer. Bazen de gitmesek de görmesek de bize ait olan.”

Özel mülkiyete ait olan sinema binasıyla ilgili mülk sahibine de seslenen Kadıköy Halk Temsilcileri Meclisi, bölgenin değerinin yalnızca ekonomik çıkarlarla ölçülemeyeceğini şu sözlerle dile getirdi:

“Rexx sineması alanı özel mülkiyete ait. Bu durum o alanın en çok kâr getirecek şekilde kullanılmasına sebep olamaz. Tapusu bizde değil ama Rexx bizim. Mülk sahibine sesleniyoruz; Rexx’in temsil ettiği değer, arazisinin tapu değerinin kat kat üstünde. Kadıköy’ün çirkinleşmesine sebep olmayın. Bu alanın kamusal bir proje ile değerlenmesine izin verin. Yerel yönetime sesleniyoruz; Rexx’in yeniden hayat bulması için tüm kaynaklarınızı seferber edin. Denetleme görevlerinizi aksatmayın.”

“13 Ekim Pazar günü Rexx’in önünde buluşuyoruz”

Meclis ayrıya Kadıköy Halkına’da çağrıda bulundu. Açıklamada, “Sevgilimizle buluşmak için değil, arkadaşlarımızla buluşmak için değil, iyi bir film izlemek için değil, önünden geçmek için değil bu sefer Rexx yok olmasın diye Rexx’in önünde buluşuyoruz. Kadıköy’ün hafızasına, kendi hafızamıza, anılarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için bir araya geliyoruz. 13 Ekim Pazar günü saat 18:00’de Kadıköy Bizim, Rexx Bizim demek için Rexx’in önünde buluşuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Rexx Sineması İçin Çağrı: “Kadıköy Bizim, Rexx Bizim”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.