1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Resmi Gazete’de Yayınlandı: Irak Vatandaşlarına Vize Muafiyeti

Resmi Gazete’de Yayınlandı: Irak Vatandaşlarına Vize Muafiyeti

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı Iraklı vatandaşlara kısmi vize serbestisi sağlandı. Karara göre, 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili Irak vatandaşlarına, Türkiye’ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlayacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak heyetiyle yapılan müzakereler sonrasında 15 yaş altı ve 50 yaş üzerindeki Irak vatandaşlarının kısmi vize serbestisi uygulamasına tabi olacağını açıklamıştı. Karar, resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren kararda şu ifadelere yer verildi:

“Irak Cumhuriyeti’nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde 1/9/2024 tarihinden itibaren vize muafiyeti sağlanmasına, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 18 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Resmi Gazete’de Yayınlandı: Irak Vatandaşlarına Vize Muafiyeti
Yorum Yap