1. Haberler
  2. Spor
  3. Red Bull Back Line Mersin Elemeleri Tamamlandı

Red Bull Back Line Mersin Elemeleri Tamamlandı

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin bir spor merkezi olarak anılması yönündeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede gerçekleştirilen Red Bull Back Line Turnuvası’nın Mersin elemeleri, Babil Cumhuriyet Merkezinde tamamlandı.

İki gün süren turnuvada, ilk gün 10, ikinci gün ise 16 takım olmak üzere toplam 26 takım ve 156 sporcu kıyasıya mücadele etti. İlk gün Atom Enerji ve Milli Takım, ikinci gün ise Mersin Mix ve Çilekler takımları finale adını yazdırdı. Bu finalist takımlar, 28 Temmuz’da İstanbul’da oynanacak Red Bull Back Line Türkiye finalinde birincilik mücadelesi verecekler.

Egemen Bilici: “Güzel bir etkinlik gerçekleştirdik”

Red Bull Back Line Mersin Sorumlusu Egemen Bilici, Mersin elemelerini Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla tamamladıklarını belirtti. Bilici, “İki gün boyunca toplamda 156 sporcu ve 26 takımla beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bütün Mersin halkı geldi ve izledi. Ailelerin ve çocukların katılımıyla beraber keyifli bir etkinlik oldu. Mersin’de olmaktan dolayı çok mutluyuz. Buradaki 4 finalistimizi de 28 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleşecek finalde ağırlayacağız” dedi.

Halit Cerit: “Turnuvada resmi hakemler görev yapıyor”

Mersin Voleybol İl Hakem Kurulu Sekreteri Halit Cerit, Mersin’de böyle bir turnuva düzenlenmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade etti. Cerit, “Turnuvada Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi hakemleri görev yapıyor. Müsabakalarda FIVB oyun kuralları geçerli ama sokak voleybolu olduğu için Red Bull tarafından kurallar biraz esnetildi. O kurallar çerçevesinde müsabakalar oynanıyor” dedi. Cerit ayrıca, “İki takımda 4’er kişi ile oyun oynuyor. Seti kazanan takımın sahası 1 metre içeri kayıyor ve alan küçük bir alanda oyun oynuyor. Korumanız gereken alan daraldığı için avantajlı konuma geliyorsunuz” şeklinde bilgi verdi.

Atakan Batmanlı: “Hedefimiz büyük finalde şampiyon olmak”

Turnuva için Adana’dan gelen sporcu Atakan Batmanlı, ilk maçlarının çok güzel geçtiğini belirterek, “Bu turnuvada hedefimiz İstanbul’a gidip büyük finalde oynayıp şampiyon olmaktı. Turnuva çok güzel geçti. Turnuva için özel olarak hazırlanmadık ama hepimiz sporcuyuz. 9 senedir voleybol oynuyoruz ve liglerde profesyonel olarak oynuyoruz. Hepimiz tecrübeliyiz” diye konuştu.

Red Bull Back Line Mersin Elemeleri Tamamlandı
Yorum Yap