1. Haberler
  2. Spor
  3. Real Madrid’den Varane’a Veda: “Kulübümüzün Tarihinde İz Bıraktı”

Real Madrid’den Varane’a Veda: “Kulübümüzün Tarihinde İz Bıraktı”

featured
service

Real Madrid, Fransız savunma oyuncusu Raphaël Varane’ın profesyonel futbol kariyerini sonlandırma kararının ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Raphaël Varane, tüm Real Madrid taraftarlarının kalbinde Real Madrid tarihinin en büyük stoperlerinden biri olarak ve her zaman kulübümüzün değerlerini temsil etmesiyle yaşayacak” ifadelerine yer verildi.

Varane, 2011 yılında henüz 18 yaşındayken Real Madrid’e transfer olmuş ve kısa sürede kulübün en önemli isimlerinden biri haline gelmişti. Özellikle 2014-2018 yılları arasında kazanılan dört Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun üçünde üst üste sahada olan Varane, 10 sezon boyunca Real Madrid formasını 360 kez giydi ve 18 kupa kazandı. Bu kupalar arasında 4 Şampiyonlar Ligi, 4 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 3 Avrupa Süper Kupa, 3 La Liga, 1 İspanya Kral Kupası ve 3 İspanya Süper Kupa bulunuyor.

Real Madrid’deki başarısının yanı sıra Varane, 2018 yılında Fransa Milli Takımı ile Rusya’da Dünya Kupası’nı kazandı ve 2021 yılında İtalya’da Uluslar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Manchester United formasıyla da İngiltere Lig Kupası ve FA Cup zaferlerine imza attı.

Bireysel başarıları da dikkat çeken Varane, 2018’de FIFA FIFPRO Dünya 11’ine seçilirken, aynı yıl IFFHS Yılın Takımı, UEFA Yılın Takımı ve 2017-2018 Şampiyonlar Ligi Yılın Takımı’nda da yer aldı.

Real Madrid, açıklamasında Varane’ı “kulüp tarihinin en büyük stoperlerinden biri” olarak nitelendirirken, “Raphaël Varane’ın profesyonel futbol kariyerine son verdiğini açıklamasının ardından, Real Madrid olarak kulübümüzün tarihinin bir parçası olan bu oyuncuya minnet ve hayranlığımızı paylaşmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Real Madrid’den Varane’a Veda: “Kulübümüzün Tarihinde İz Bıraktı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.