1. Haberler
  2. Spor
  3. Real Madrid’den Andrés Iniesta’ya Veda Mesajı

Real Madrid’den Andrés Iniesta’ya Veda Mesajı

featured
service

Futbol dünyasının efsanevi isimlerinden Andrés Iniesta, profesyonel futbol kariyerine veda ettiğini açıkladı. Bu duyurunun ardından Real Madrid Kulübü, Başkan Florentino Pérez ve yönetim kurulu, Iniesta’ya yönelik takdir ve hayranlıklarını dile getiren bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Real Madrid, Iniesta’nın hem İspanyol hem de dünya futboluna kattığı değerleri ve kazandığı sayısız başarıyı vurgularken, özellikle 2010 Dünya Kupası Finali’nde attığı unutulmaz golü hatırlattı. İspanya’ya tarihindeki ilk Dünya Kupası’nı kazandıran bu golün, tüm İspanyol futbolseverlerin hafızasında sonsuza dek yaşayacağı belirtildi.

Real Madrid’in Andrés Iniesta için yayımladığı mesaj şu şekilde;

“Real Madrid C. F., Başkanı ve Yönetim Kurulu, İspanyol ve dünya futbolunun en büyük efsanelerinden biri olan Andrés Iniesta’ya olan tanınma, hayranlık ve sevgilerini ifade etmek isterler.

Andrés Iniesta, futbolu ve sahip olduğu değerlerle spora büyük katkılarda bulunmuştur. Kariyeri boyunca kazandığı sayısız kupa ve başarılarının yanı sıra, 2010 Dünya Kupası Finali’nde Güney Afrika’da attığı unutulmaz gol, her İspanyol taraftarın hafızasında sonsuza dek yaşayacaktır.

Real Madrid, Iniesta’ya ve ailesine hayatının bu yeni bölümünde en iyi dileklerini iletmektedir.”

Barcelona altyapısında yetişen ve 1996-2018 yılları arasında takımınn formasını terleten İniasta, 2018’de Vissel Kobe’ye transfer olmuş burada 5 yıl boyunca forma giymişti. Ağustos 2023’te Emirates Club’a transfer olan İniesta 7 Ekim itibariyle futbolu bıraktığını açıkladı.

İniesta kariyer hayatı boyunca çok sayıda başarıya imza attı. 885 kez forma giyen İniesta bu maçlarda 93 gol, 161 asist katkısı sağladı. Ayrıca İspanya Milli Takım forması ile de 131 maça çıkan İniesta 14 gol kaydetti.

Real Madrid’den Andrés Iniesta’ya Veda Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.