1. Haberler
  2. Spor
  3. Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde İlk Maçına Çıkıyor! Arda Güler İlk 11’de Olacak mı?

Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde İlk Maçına Çıkıyor! Arda Güler İlk 11’de Olacak mı?

featured
service

Şampiyonlar Ligi, yeni formatı ile bugün başlıyor. Son şampiyon Real Madrid, tam 108 gün önce Wembley’de “La Decimoquinta”yı kutlayan taraftarlarının önünde, ilk maçına çıkacak. Rakip, Real Madrid’in Avrupa kupalarında daha önce hiç karşılaşmadığı Stuttgart olacak.

Şimdiye kadar Şampiyonlar Ligi’nde en çok yer alan kulüp olan Madrid ekibi, sezonun başlangıcındaki formunu bu maça da yansıtmak istiyor. Süper Kupa’yı kazanan ve şu ana kadar oynadığı altı maçta dört galibiyetle yenilgisiz ilerleyen takım, tüm maçlarda gol bulmayı başardı.

Yeni Format Nasıl Olacak?

Bu akşamki maç, yeni formatın açılış aşamasında Real Madrid için sekiz karşılaşmanın ilki olacak. Dört maç evinde oynanacak (Stuttgart, Borussia Dortmund, Milan ve Salzburg), dört maç ise deplasmanda (Lille, Liverpool, Atalanta ve Brest). Grup aşaması 17 Eylül’den 29 Ocak’a kadar sürecek ve 36 takımın yer aldığı lig tablosunda ilk sekiz sırada yer alanlar doğrudan son 16’ya kalacak. 9 ila 24. sırada yer alan takımlar ise iki ayaklı play-off oynayacak. Geri kalan takımlar ise turnuvaya veda ederek Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde edemeyecek. Son 16 turundan itibaren ise klasik eleme sistemi ile finale gidilecek. Final, 31 Mayıs 2025 tarihinde Münih’te oynanacak.

Tchouaméni ve Jude Bellingham geri döndü

“Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başlamak için hazırız” diyen Ancelotti, maç öncesi basın toplantısında Jude Bellingham ve Aurélien Tchouaméni’nin geri döndüğünü ve son iki maçta üç gol atan Kylian Mbappé’nin de kadroda olduğunu belirtti.

Alman ekibi Stuttgard ise geçen sezon Bundesliga’yı ikinci sırada tamamladı. Cumartesi günü oynadıkları ve Mönchengladbach’ı 3-1 mağlup ettikleri maç, sezonun ilk galibiyeti oldu. Stuttgart, Mainz ile evlerinde 3-3 berabere kalmış ve Freiburg’a 3-1 mağlup olmuştu. Santiago Bernabéu’da oynayacakları maç, Almanya Süper Kupa finalinde penaltılarla kaybettikleri (2-2) ve Almanya Kupası’nda Preussen Munster’e karşı 5-0 kazandıkları karşılaşmalarla birlikte sezonun altıncı maçı olacak. Augsburg’dan yeni transfer edilen Ermedin Demirovic, dört golle takımın en golcü ismi konumunda.

Türk sporseverler ise Arda Güler’in ilk 11’de sahada olup olmayacağını merak ediyor. Ancelotti’nin Güler’i ilk 11’de oynatması bekleniyor. Real Madrid-Stuttgart karşılaşması 17 Eylül 2024 Salı Günü Saat: 22:00’da başlayacak ve Tabii platformunda Tabii Spor kanalında yayınlanacak.

Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde İlk Maçına Çıkıyor! Arda Güler İlk 11’de Olacak mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.