1. Haberler
  2. Spor
  3. Real Madrid, Altıncı Kez Avrupa Süper Kupası’nı Kazandı

Real Madrid, Altıncı Kez Avrupa Süper Kupası’nı Kazandı

featured
service

Real Madrid, 2024/25 sezonunun ilk resmi maçında Avrupa Süper Kupası’nı kazanarak zaferle başladı. Varşova’da Atalanta’yı 2-0 mağlup eden İspanyol devi, altıncı kez bu prestijli kupayı müzesine götürdü. Karşılaşmada Valverde’nin 59. dakikada attığı golle öne geçen Madrid ekibi, yeni transfer Mbappé’nin 68. dakikada kaydettiği golle galibiyeti perçinledi. Mücadelede Bellingham ise maçın oyuncusu seçildi.

Şampiyonlar Ligi zaferi sonrası yeni sezona Varşova’da Atalanta karşısında başlayan Real Madrid’ye yeni transfer Mbappé ilk kez forma giydi. Maçın başında her iki takım da temkinli bir oyun sergilerken, 25. dakikada Atalanta tehlikeli bir atak geliştirdi. De Roon’un ortasına Militão müdahale etti, ancak top direğe çarptı. İlk yarının sonlarına doğru ise Madrid, Vini Jr.’ın ceza sahası dışından yaptığı asistle Rodrygo’nun şutunda direğe takıldı.

Valverde’den Açılış Golü

İkinci yarıda İtalyan ekibinin Pasalić’in kafasıyla yakaladığı tehlikeli pozisyonu Courtois kurtardı. Oyunun temposu artarken, Madrid hızlı geçişlerle gol aramaya başladı. 56. dakikada Bellingham ceza sahası dışından şansını denedi ancak top üstten auta çıktı. Bu dakikalar Madrid’in en etkili anlarıydı ve sonunda 1-0 öne geçmeyi başardılar. Mendy, rakip yarı alanda topu kazanarak Bellingham’a pas verdi, o da Vini Jr.’ı sol kanatta buldu. Brezilyalı yıldız, rakibini geçip ceza sahasına mükemmel bir orta yaptı ve Valverde topu ağlara yolladı (59. dakikada).

Ancelotti’nin öğrencileri, Bellingham’ın önderliğinde baskıyı artırdı. İngiliz oyuncu, Vini Jr.’ı tekrar gol pozisyonuna soktu ancak kaleci Musso ikinci golü engelledi. Bellingham’ın yakın mesafeden çektiği şutta ise Musso bir kez daha gole izin vermedi (66. dakikada).

Mbappé’den İlk Gol

Real Madrid’in baskısı sonuç verdi ve iki dakika sonra Mbappé sahneye çıktı. Fransız yıldız, Bellingham’ın ceza sahasının ortasından gönderdiği mükemmel pasla buluştu ve topu sol üst köşeye gönderdi. Maçın son dakikalarına kadar Madrid ataklarını sürdürdü, ancak skor 2-0 olarak kaldı. Bu galibiyetle Real Madrid, tarihindeki altıncı Avrupa Süper Kupası’nı kazandı.

Fotoğraf: Pedro Castillo y Antonio Villalba (Varsovia) – Real Madrid Resmi Web Sitesi

Real Madrid, Altıncı Kez Avrupa Süper Kupası’nı Kazandı
Yorum Yap