1. Haberler
  2. Gündem
  3. Radara da ‘yapay zekâ’ geldi

Radara da ‘yapay zekâ’ geldi

featured
service

Savunma Sanayii Başkanlığı projesi kapsamında geliştirilen yerli ve milli hız tespit cihazı, Radarsan Radar Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretildi ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hız ihlal yazılımı ile entegre edilerek “Mobil Hız Tespit Sistemi” haline getirildi. Yapay zekâ destekli yeni nesil mobil hız tespit cihazı, trafik denetimlerinin daha etkin yapılmasını ve dışa bağımlılığın azaltılmasını hedefliyor.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre cihaz, herhangi bir operatöre ihtiyaç duymadan, tüm hava şartlarında, gündüz ve gece araçların plaka, araç cinsi ve hız verilerini okuyabiliyor. Yapay zekâ tarafından tespit edilen her bir araca ait hız, fotoğraf ve geçiş zamanı bilgileri, Emniyet Genel Müdürlüğü PolNet ağına gönderiliyor. Ayrıca, ihlal yapan araçlara ait veriler anlık olarak trafik ekiplerine bildiriliyor.

Alınan bilgiye göre, 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Niğde olmak üzere 5 pilot ilde kullanılmaya başlanan yeni nesil mobil hız tespit cihazı aracılığıyla bugüne kadar yapılan denetimlerde 6 bin 551 hız ihlali tespit edildi.

Radara da ‘yapay zekâ’ geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.