1. Haberler
  2. Pursaklar
  3. Pursaklar Belediyesi’nden Yerli Tohum Hasadı

Pursaklar Belediyesi’nden Yerli Tohum Hasadı

featured
service

Vatandaşları tarıma teşvik etmek amacıyla kendi tarım arazilerine ekim yapan Pursaklar Belediyesi, yerli tohumdan ürettiği buğday, mercimek ve nohutların hasadını gerçekleştirdi.

Yerli Tohumlarla Bereketli Hasat

Belediyeye ait boş arazilere yerli tohumların ekimini sağlayan ve ata tohumlarından ürettikleri birçok sebze fidesini vatandaşlara ücretsiz dağıtarak tarıma teşvik eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, yerli tohumlardan ürettikleri nohut, mercimek ve buğdayın hasadını yakından takip etti. Başkan Çetin, ‘‘Her sene olduğu gibi bu yılda hasat işlemlerimize başladık. Boş tarlalarımızı değerlendiriyor, nohut, buğday, mercimek ekiyoruz. Vakti geldiği zaman da hasatımızı yapıyor, elde ettiğimiz mahsulü aşevimizde değerlendirerek ihtiyaç sahibi ailelerimize yemek olarak ulaştırıyoruz. Tarımsal alandaki çalışmalarımızı çiftçilerimizle birlikte daha da büyüterek tarımda da adından söz ettiren bir ilçe haline geleceğimize yürekten inanıyorum. Hasadımız bereketli olsun’’ dedi.

Başkan Çetin’den Çiftçilere Ziyaret

Belediye ekipleri tarım arazilerinde hasat işlemlerini sürdürürken, Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin diğer tarım arazilerinde hasat yapan vatandaşların yanına giderek sohbet etti ve mahsulleri hakkında bilgi aldı. Her geçen yıl bereketin de, ekilen arazilerin de arttığını belirten Çetin, bu çalışmaların ilçede tarımı daha da geliştireceğini vurguladı.

Pursaklar Belediyesi’nden Yerli Tohum Hasadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.