1. Haberler
  2. Pursaklar
  3. Pursaklar Belediyesi’nde Lavanta Hasadı Başladı

Pursaklar Belediyesi’nde Lavanta Hasadı Başladı

featured
service

Pursaklar Belediyesi tarafından Endemik Vadi’de önceki yıllarda ekimi yapılan ve rengi ile kokusuyla vatandaşların büyük ilgisini çeken lavantaların hasadı gerçekleştirildi.

‘‘Lavanta bahçemizde hasada başladık’’

Başkan Ertuğrul Çetin, lavanta hasadına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: ‘‘Lavanta bahçemizde hasada başladık. 3,4 yıl önce ektiğimiz bu bahçe bugün artık en verimli hale geldi. Özenle topladığımız bu lavantaların yağlarını çıkararak gelen öğrencilerimize nasıl bir süreçten geçtiğini anlatarak gösteriyoruz. Tabi sadece lavanta yağı için değil aynı zamanda rengârenk bir cümbüş, mis gibi bir koku ve en önemlisi de bal arılarının bolca faydalandığı bir alan haline geliyor. Civarda arıcılık yapan bütün kardeşlerimizin de işi kolaylaşmış oluyor. Ürettiğimiz ballarında rahiyası inanılmaz derece de güzel oluyor. Üreten bir Pursaklar, üreten bir Ankara ve üreten bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz.’’

Endemik Vadi’nin bereketli topraklarında yetişen lavantalar, sadece tıbbi ve aromatik bitkiler olarak değil, aynı zamanda fotoğraf meraklılarının da çekim alanı olarak gelecek yıllarda daha da popüler hale gelmesi bekleniyor.

Pursaklar Belediyesi’nde Lavanta Hasadı Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.