1. Haberler
  2. Pursaklar
  3. Pursaklar Alt Geçidi Tamamlanıyor. Trafiğe Ne Zaman Açılacak?

Pursaklar Alt Geçidi Tamamlanıyor. Trafiğe Ne Zaman Açılacak?

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Pursaklar ilçesindeki kronikleşen trafik sorununu çözmek için başlattığı “Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi” projesinde sona yaklaştı. Protokol Yolu (Özal Bulvarı) üzerinden ilçeye giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluğu hafifletmek amacıyla inşa edilen alt geçidin yüzde 98’i tamamlandı.

Pursaklar Alt Geçidi Tamamlanıyor. Trafiğe Ne Zaman Açılacak? 1

Proje kapsamında, Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki trafik akışı 25 Ağustos’ta trafiğe açılacak. Diğer tüm ilçe giriş-çıkış bağlantı yollarının ise 30 Ağustos’ta tamamlanması hedefleniyor.

Pursaklar Alt Geçidi Tamamlanıyor. Trafiğe Ne Zaman Açılacak? 2

Özal Bulvarı’nda inşa edilen yeni alt geçit, Pursaklar’a ek bir giriş-çıkış noktası sağlayacak. Üç gidiş, üç geliş olmak üzere toplam altı şeritten oluşan 700 metrelik alt geçit, ilçeye ve şehir merkezine ulaşımı kolaylaştıracak. Ayrıca, Beylerbeyi-Emek Caddesi kesişimindeki kavşakla bağlantı yolu oluşturularak, Pursaklar’a gelen ve ilçeden giden araçların Protokol Yolu’ndan tüm yönlere erişimi sağlanacak.

Pursaklar Alt Geçidi Tamamlanıyor. Trafiğe Ne Zaman Açılacak? 3

Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Yapım Kontrolörü Ufuk Yıldız, projenin mevcut durumu hakkında şu bilgileri verdi: “Şu anda köprümüzün imalatının yüzde 98’i tamamlanmış durumda. Projemiz kapsamında alt geçitte ve yan yollarda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Pursaklar ilçesiyle Karacaören Mahallesi’ni birbirine bağlamış olacağız. Aynı zamanda Pursaklar ilçesine ikinci bir alternatif kavşak oluşturduğumuz için ilçenin trafik yoğunluğunu azaltarak, trafik düzen ve güvenliğini de temin etmiş olacağız.”

Pursaklar Alt Geçidi Tamamlanıyor. Trafiğe Ne Zaman Açılacak?
Yorum Yap