1. Haberler
  2. Gündem
  3. Prof. Dr. Daron Acemoğlu 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü Kazandı

Prof. Dr. Daron Acemoğlu 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü Kazandı

featured
service

Galatasaray Lisesi mezunu dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nün sahibi oldu. Acemoğlu, 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan ve Galatasaray Spor Kulübü üyesi Aziz Sancar’ın ardından Nobel ödülü kazanan bir başka Galatasaraylı olarak tarihe geçti.

Siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, gelir dağılımı eşitsizliği ve kurumların ekonomideki rolü üzerine yaptığı çalışmaları ile tanınan Acemoğlu, ekonomi bilimine sağladığı katkılarla dünya çapında büyük bir saygı kazandı. Acemoğlu, kariyerinde daha önce 2011 yılında ekonomi alanında verilen Galatasaray Ödülü’nün de sahibi olmuştu.

“Düşüncelerimin Temeli Galatasaray Lisesi’nde Atıldı”

Acemoğlu, 2011 yılında Galatasaray Ödülü’nü aldığı sırada yaptığı konuşmada, Galatasaray Lisesi’nin eğitim hayatındaki önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Galatasaray Ödülü’nü almamın benim için çok önemli bir manası var. Özellikle bunun ilk Galatasaray Ödülü olması, beni çok gururlandırıyor. Galatasaray Lisesi benim düşüncelerimin ve eğitimimin temelini sağlayan bir kurum. Galatasaray Lisesi’nde aldığım düşünce yapısıyla henüz lisedeyken sosyal bilimlerin matematiksel bir şekilde yapılması gerektiğine inanmış ve bu konularda daha sistematik ve daha aydınca düşünmeye ilk olarak okuldayken başlamıştım. Bu açıdan Galatasaray’ın benim için çok büyük bir önemi var. Ayrıca Galatasaraylılar Derneği’nin Türkiye için ne kadar önemli bir kurum olduğunu biliyorum. Bu yüzden Galatasaray Ödülü’nün bana verilmesi benim için çok anlamlı, çok özel ve çok onur verici bir olay… Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Galatasaray Spor Kulübü’de Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nu üstün başarısı nedeniyle tebrik etti.

Prof. Dr. Daron Acemoğlu 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü Kazandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.