1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pınarcık Şehitleri kabirleri başında anıldı

Pınarcık Şehitleri kabirleri başında anıldı

featured
service

Mardin’de Şehitler Anıldı

Mardin’in Ömerli ilçesinde, 1987 yılında PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 16’sı çocuk 30 vatandaş için kabirleri başında anma programı düzenlendi.

Anma Programı Detayları

Programa katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, şehitlerin aileleriyle yakından ilgilendi. Vali Akkoyun ve beraberindekiler daha sonra şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen tarafından dua yapıldı.

Vali Akkoyun’un Açıklamaları

Vali Akkoyun, 16’sı çocuk ve 6’sı kadın olmak üzere 30 masum vatandaşın 37 yıl önce şehit edildiğini hatırlattı. Vali Akkoyun, bu hain saldırıyı lanetleyerek, vatan için canlarını feda eden şehitlere rahmet diledi.

Katılımcılar ve Konuşmalar

Anma programına şehit aileleri, Ömerli Kaymakamı Kerem Türker, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altundağ, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Mehmet Büyükalp ve diğer kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Programda yapılan konuşmalarda vatanseverlik ve şehitlerin önemi vurgulandı.

Duaya Davet ve Temenniler

Vali Akkoyun, tüm şehitlere rahmet dileyerek, gazilere sağlıklı ömürler temennisinde bulundu. Anma programı dualarla sona erdi.

Pınarcık Şehitleri kabirleri başında anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.