1. Haberler
  2. Haberler
  3. Pazaryeri’nde Yoğun Yağış ve Dolu: Evler ve Tarım Arazileri Etkilendi

Pazaryeri’nde Yoğun Yağış ve Dolu: Evler ve Tarım Arazileri Etkilendi

featured
service

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yoğun yağmur ve dolu yağışı, ilçede çeşitli zararlara yol açtı. Özellikle ilçe merkezinde bazı ev ve işyerlerinin bodrum katları ve giriş katları su baskınına maruz kalırken, ilçenin tarım arazileri de ciddi hasar gördü.

Pazaryeri’nin köylerinde yağıştan dolayı herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, ilçe merkezinde hayat olumsuz etkilendi. Yağışın ardından ilçeye bağlı şerbetçiotu ve Pazaryeri Boncuk Fasulyesi tarlaları da zarar gördü. İlçe Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman, Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, yağış nedeniyle zarar gören tarlalarda incelemelerde bulundu.

Belediye ekipleri su taşkını yaşanan cadde ve sokaklarda su tahliyesi için çalışmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yaptığı açıklamada, “İlçemizde meydana gelen dolu ve sürekli sağanak yağış nedeniyle zarar gören tarlalarımız var, evlerimizde sel baskını olan yerlerde belediye ekiplerimiz müdahale ediyor. Allah beterinden korusun. Yarın da tarım il ve ilçe müdürlüğü ekipleri zarar gören tarlalarımızı hasar tespit etmeye devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Pazaryeri’nde Yoğun Yağış ve Dolu: Evler ve Tarım Arazileri Etkilendi
Yorum Yap