1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’den Fernas İşçilerine Destek: “Eninde Sonunda Kazanacaklar!”

Özgür Özel’den Fernas İşçilerine Destek: “Eninde Sonunda Kazanacaklar!”

featured
service

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın savunma sanayiine destek adı altında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu ve gelen tepkiler üzerine gelecek yıla ertelenen düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümeti düşük gelirli vatandaşlar yerine zenginlerden vergi almaya davet eden Özel, “Çok lazımsa bankalardan alın. Çok lazımsa zenginlerden alın. Neden gariban vatandaşın peşine koşuyorsunuz?” dedi.

Özgür Özel, düzenlemeye yönelik eleştirisinde şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin en kârlı bankaları dururken parayı o bankanın kredi kartından nakit avans çekmeye muhtaç, o kredi kartıyla geçinmeye muhtaç insanların cebine el atmayın. Çok lazımsa bankalardan alın. Çok lazımsa zenginlerden alın. Neden gariban vatandaşın peşine koşuyorsunuz?”

Ayrıca Özel, bütçe tartışmalarına değinerek, “Bütçede ne istiyorlarsa koysunlar, bütçeden alsınlar parayı. Hiç olmazsa bütçe, biraz daha adil bir şey. O bütçede de anlatacağız. Zenginden çok alın yoksulu bırakın diyoruz ya. Doğru düzgün bir bütçe yapsınlar. Halkçı bir bütçe yapsınlar” diye ekledi.

Fernas İşçileri Hakkındaki Sorulara Yanıt: “Canlarına tak etti, seslerini duyuramadılar

CHP Genel Başkanı, dün gece gözaltına alınan Fernas işçilerine ilişkin soruları da yanıtladı. Fernas işçilerinin mücadelesine dikkat çeken Özel, işçilerin taleplerinin görmezden gelinmesine ve hükümetin bu konuda sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Özel, işçilerin yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Genel Başkan Yardımcımız ve üç milletvekilimiz gece boyunca Fernas işçilerinin yanındaydı, emniyette. Maalesef akıl almaz bir durum. Yani bu işçiler sadece haklarını istiyorlar, buradan dün söyledim ama sesim ulaşmadıysa Sayın Erdoğan’a bir daha sesleniyorum. Farkında mısınız? Bir milletvekiliniz, Batman milletvekiliniz, herkesin kabul ettiği ve herkesin bildiği bir şekilde, maden işçilerini çok fazla çalıştırıp onların hak ettiği fazla mesailerini ödemiyor, hafta tatillerini yaptırmıyor, yaptırmadığı hafta tatillerinin parasını da ödemiyor ve bu işçilerin emeğini sömürüyor, büyük bir haksızlık yapıyor. Buna karşı eylem yaptılar duymadınız. Yola çıktılar, yürüdüler, engel oldunuz, o engelleri aştılar Ankara’ya kadar yanına layık yürüdüler. Ankara’da günlerdir buradalar, 48 gündür eylem yapıyorlar, canlarına tak etti, seslerini duyuramadılar”

“Söyleyecek bir şey bulamıyorum, utanç duyuyorum”

İşçilerin 48 gündür hak arayışı için eylem yaptığını belirten Özel, Erdoğan’a seslenerek, “Açlık grevi nedir ya? Açlık grevi yaptıklarına göre, ‘Gerçekten bu çocuklar bu kadar dertli mi?’ diye hiç aklınıza gelmiyor mu? Bu çocuklar hem çok dertli hem çok haklılar. Eninde sonunda kazanacaklar. Ama bu inadınızı bir kez daha hatırlatayım. Geçen sefer Süleyman Soylu vardı, Bağımsız Maden-İş’in emekçileri geldiler, Ankara’ya gelirken, sonunda durdurdu, günlerce sokmadı Ankara’ya. Bayram geldi, dört gün uykusuz bir benzin istasyonunda, Süleyman Soylu’nun beklettiği işçiler, uykusuz uykusuz geri giderken Soma’ya 15 kilometre kala arabaları takla attı ve ikisi hayatını kaybetti. Ali Faik İnter ve Tahir Çetin. O işçiler bu inat yüzünden öldü. Sendika aynı sendika, bu sefer bir başka madendeki işçilerin haklarını arıyor ve siz o sefer o iki kişi ölünce o işçilerin hakkını vermiştiniz. Şimdi kaç kişinin ölmesi gerekir? Lütfen birazcık vicdan sahibi olun, biraz insafa gelin. Artık bu Fernas‘ın sahibi milletvekilinizin yalanlarına değil de bu kadar çoluğunu çocuğunu bırakmış 45 gündür Ankara’da yalınayak dolaşan şu insanlara bir kulak verin. Bunun dışında artık söyleyecek bir şey bulamıyorum, utanç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu konuda bir şey duyulacaksa benim ağzımdan duyulacak”

Özel, Devlet Bahçeli’nin PKK’nın silah bırakmasına yönelik bir çağrıda bulunulması talebi hakkındaki soruya ise “Ben dün grup konuşmamda, Sayın Bahçeli’yle ilgili de DEM Partinin Sayın Eş Genel Başkanının açıklamalarıyla ilgili de süreçle ilgili de partimizin hattını net olarak ortaya koydum. Söyleyeceğim şudur. Bu konuda bir şey duyulacaksa benim ağzımdan duyulacak. Yeni bir şey duyulacaksa da önümüzdeki hafta Diyarbakır’la başlayıp Van’la bitireceğimiz, altı günde altı ile gideceğimiz seyahatte duyulacak. Dünkü açıklamalarım bütün bu sorulara cevap verecek niteliktedir. Teşekkür ediyorum” yanıtını verdi.

Özgür Özel’den Fernas İşçilerine Destek: “Eninde Sonunda Kazanacaklar!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.