1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel’den Deprem Uyarısı: “Ankara’daki Amcalara Düdük Çalacağız”

Özgür Özel’den Deprem Uyarısı: “Ankara’daki Amcalara Düdük Çalacağız”

featured
service

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışının ardından stantları gezerek kent ve belediye hizmetlerine dair bilgi aldı. Özel, fuar ziyareti sırasında kentsel dönüşüm konusunda Ankara’ya seslenerek, “Deprem çok tehlikeli. Ankara’da imzaları bekleten amcalara ‘Hadi artık imzaları atın’ diye uyarı düdüğü çalacağız” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den Deprem Uyarısı: "Ankara’daki Amcalara Düdük Çalacağız" 1

“Deprem Düdükleri ile Ankara’ya Uyarı”

Özel, Belediye Sokağı’ndaki Ege Şehir Planlama standında çocuklarla birlikte deprem düdüğü çaldı. İzmir’in kentsel dönüşüm bekleyen birçok bölgesi olduğunu belirten Özel, Ankara’da gerekli imzaların atılmadığını vurgulayarak, “Hep birlikte deprem düdüğü çalacağız. Çünkü İzmir’in kentsel dönüşüm bekleyen birçok yeri var. Ama Ankara’daki amcalar imzaları atmıyorlar. Deprem çok tehlikeli. Ankara’da imzaları bekleten amcalara ‘Hadi artık imzaları atın’ diye uyarı düdüğü çalacağız. İmzaları, pazartesi günü atacaklar” dedi.

Veteriner İşleri Daire Başkanlığı’na Vurgu

Stant ziyaretlerine Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı ile devam eden Özel, CHP Genel Merkezi’nin Bal ve Mayıs isimli köpekleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği ödül mamalardan aldı. Belediyelerin veteriner işlerini daire başkanlığı düzeyinde kurma talimatı verdiklerini belirten Özel, “Belediyelerimize yazdığımız talimat sonucunda ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’nı kurdu. Şimdi bütün belediyelerimiz, veteriner işlerini daire başkanlığı düzeyinde kuruyor” diye konuştu.

Yangın Teşekkürü: “Orman Yangınlarını Söndürmüyorlar, Suçu CHP’li Belediyelere Atıyorlar”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı standında itfaiye çalışanlarına teşekkür eden Özel, “Yangınların şehre ulaşmasını engelliyorsunuz. Bir de üstüne laf yiyorsunuz. Üzülmeyin hiç. Herkes neyin ne olduğunu görüyor. Orman yangınlarını söndürmüyorlar. Sonra da ‘CHP’li belediye yangınları söndürmedi’ diyorlar. Hepinize emekleriniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den Deprem Uyarısı: "Ankara’daki Amcalara Düdük Çalacağız" 2

Musluktan Akan Suyu İçti: “Yüzde 99 Oranında İçilebiliyor”

İZSU Genel Müdürlüğü’nün standını ziyaret eden Özel, musluktan akan suyu içerek İzmir’in su kalitesine dikkat çekti. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre İzmir’de çeşme suyu yüzde 99 oranında içilebiliyor. Birçok noktadan örnek alıp, inceliyorlar. Kendi sitelerinden de sonuçları yayımlıyorlar” dedi. Özel, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara süt dağıttığı Süt Kuzusu projesine de katılarak, “Sütü çok beğendim” dedi.

Özel ve Tugay, sanal gözlüklerle Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa portresini inceleyerek sanal sanat deneyimi yaşadı. Yapay zeka destekli ESHOT otobüsünde direksiyona geçen Özel, güvenli yolculuk sistemine dair bilgi aldı. Ziyaret boyunca çocuklarla da yakından ilgilenen Özel, fotoğraf çektirmek isteyen bir kız çocuğunun gözyaşlarını silerek moral verdi. Protokol, fuarın onur konuğu kenti olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin stantlarını da ziyaret etti.

Özgür Özel’den Deprem Uyarısı: “Ankara’daki Amcalara Düdük Çalacağız”
Yorum Yap