1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel: İsrail Tehdidi, Manipülasyon

Özgür Özel: İsrail Tehdidi, Manipülasyon

featured
service

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yapılan İsrail’e dair kapalı oturumun ardından yaptığı açıklamada, Meclis’in kapalı oturumdan herhangi bir yeni bilgi edinmediğini belirtti. Özel, oturumda dile getirilenlerin daha önce kamuoyuna açıklanmış bilgilerden öteye gitmediğini söyleyerek, iktidarın manipülasyon yaparak gündemi saptırmaya çalıştığını iddia etti.

Özel, kapalı oturuma ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:  “1 Ekim’de Meclis yasama yılına başlarken Sayın Cumhurbaşkanı geldi, bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir cümlesi çok kritikti. Dedi ki, ‘Bir sonraki hedef Türkiye’dir, İsrail’in hedefindeyiz’ dedi. O gün hemen çıkışta zaten ilk olarak bunu söylemiştim, ‘Meclis’in kürsüsü herhangi bir kürsü değildir. Bu sözü söyleyen de herhangi biri değildir. Yürütmenin başındaki kişi, bütün bakanlıkların bağlı olduğu kişi, dış politikayı, istihbaratı, Milli Savunma Bakanını atayan kişi, ‘Türkiye’ye İsrail saldıracak’ deyip dönüp gidemez. Bunun için de derhal Meclis’in bilgilendirilmesini, aslında bizzat kendisi tarafından bilgilendirilmesini talep ettik. Bugün kendisi gelmedi, Sayın Dışişleri Bakanını ve Milli Savunma Bakanını yolladı”

“Manipülasyonla Gündem Değiştiriliyor”

CHP Lideri Özel, iktidarın Türkiye’nin gerçek sorunlarını unutturmak için manipülasyon yaptığını ve İsrail tehdidinin abartıldığını ileri sürdü. Özel, “Bütün Grup pür dikkat, bütün Meclis pür dikkat dinledik. Ne söylendi, ne söylenmedi. Akşam haber kanallarında, dış politika konuşanların, askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi. Yani bugüne kadar hep gelip de bilgilendirme yaparken söylemeyip, ‘Efendim oturum açık, gizli bilgiyi nasıl verelim? Bu konular açık açık konuşulamaz’ dediler. ‘10 yıl gizli kalacak, tutanak altında konuşun’ dedik. Bilmediğimiz hiçbir şeyi söylemediler.” diyerek, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

Özel, gazetecilere ve medya mensuplarına da çağrıda bulunarak, gündem değiştirmeye yönelik bu tür çabaları boşa çıkarmalarını ve halkın gerçek sorunlarına odaklanmalarını istedi. Özel, “Türkiye’deki bütün gerçek gazetecileri, televizyoncuları Cumhurbaşkanın yaptığı gündem manipülasyonundan arınmaya, yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği, hayat pahalılığını, çiftçinin, işçinin, emeklinin, memurun çektiği sıkıntıları konuşmaya, gençlerin umutsuzluğunu konuşmaya davet ediyorum. Biz İsrail’e karşı Filistin’in aslan gibi yanındayız. Bugün bilmediğimiz bir şey olsaydı, susacak ne destek varsa verecektik.” diye konuştu.

Özgür Özel: İsrail Tehdidi, Manipülasyon 1

“Gerçek Tehdit Olsa Tek Yürek Oluruz”

Özgür Özel, Türkiye’ye gerçek bir tehdit olması durumunda her zaman milli birlik ve beraberlik içinde olacaklarını vurguladı: “Bu parlamentoda Bülent Ecevit bilgilendirme yaptı Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili Süleyman Demirel çıktı, dedi ki, ‘Biz bu vakitten sonra iktidarı ve muhalefetiyle tek yüreğiz.’ Eğer ki böyle bir tehdit olsun, aynı cümleyi söylemekten bir dakika ne ben, ne Grup başkanvekillerim geri durmazlar. Grubumuzun tamamı eğer böyle bir tehdit olsa Türkiye’nin tek yürek olmasını savunur. Ama lafı ortaya at, arkasını doldurma, bütün Türkiye konuşsun, İsrail Türkiye’ye mi saldıracak. İnsan özellikle, Suriye sınırına yakın, Güney sınırlarımıza yakın, geceleyin acaba füze gelir mi diye korkanlardan, insan beş yaşında, üç yaşında, yedi yaşında, 10 yaşında çocukların babalarına, ‘Baba savaşa mı giriyoruz?’ korkularından, kaygılarından birazcık çekinir, birazcık utanır. Siyaset bu değil” dedi.

MHP Lideri Bahçeli’ye Yanıt

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “iç cephe” çağrısına da sert sözlerle yanıt verdi. Bahçeli’nin çağrısını Hitler dönemine benzeterek, “Bu kadar tuhaf bir şey yapıyorlar. Normal zamanda düşman hukuku uyguladıklarına, ‘Tehlike büyük, arkama geç’ diyorlar. Ama o tehlikenin ne olduğunu söyleyemiyorlar, kapalı oturumda dahi söyleyemiyorlar.” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, Türkiye’nin gerçek gündeminden uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirterek, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Özel, “Türkiye’yi bu gündemde tutmaya çalışanlar, Türkiye’nin gerçek gündemini sislemek, puslamak istiyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Özgür Özel: İsrail Tehdidi, Manipülasyon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.