1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel: Durmaksızın Yürüyeceğiz Durmaksızın

Özgür Özel: Durmaksızın Yürüyeceğiz Durmaksızın

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale Belediyesi ziyareti sonrasında düzenlenen Halk Buluşması’nda konuştu. Özel, “Türkiye’de seferberlik halinde, toplantılarla çalışacağız, dinleyeceğiz, anlatacağız ve iktidar yürüyüşümüzü başlattık, durmaksızın yürüyeceğiz durmaksızın.” dedi.

Özgür Özel: Durmaksızın Yürüyeceğiz Durmaksızın 1

Özel, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Anladık ki Tayyip Bey, ona daha önce oy veren seçmenin ve 31 Mart’ta artık onu ikinci parti yapan seçmenin, sarı kartı gösteren seçmenin, artık seçim isteyen seçmenin kulağına şunu söylüyor: ‘Evet yoksulsun, açsın, işsizsin, güvencesizsin ama tehlike büyük. İsrail saldıracak, benim arkama geçmelisin.’ Bu oyuna gelmemek için gittik, sorduk ve dinledik. Çanakkale’den Tayyip Bey’e diyorum ki ‘Eğer bir gün gerçekten bir beka sorunu olursa o gün ne yaptığımızın şahidi topraklardayım ben şu anda. Çanakkale’deyim. Eğer bir gün bu ülke yeniden işgal ve saldırı tehlikesiyle karşılaşırsa merak etme. Bu meydanda, dedesi Conkbayırı’nda kefensiz yatanların torunları var. Evvelallah biz buradayız. Ama durduk yerde ‘Savaş olacak’ deyip, ‘Füze gelecek’ deyip, televizyonlara bunu konuşturup, yoksulluğu unutturmaya kalkıyorsun. Bu oyuna gelmeyeceğiz, gelmeyeceğiz” dedi.

“Enflasyonu yüzde 150’lere kadar çıkardılar”

Özel, hükümetin ekonomi politikalarını da sert sözlerle eleştirdi. Pandemi sürecindeki yanlış ekonomik kararların ülkeyi derin bir krize sürüklediğini vurgulayan CHP lideri, Avrupa ve ABD ile Türkiye’nin enflasyon karşısında aldığı önlemleri karşılaştırdı. “Ama biz ‘faiz sonuç değil, sebeptir’ deyip bütün dünya bir yana giderken, ‘ben bilirim’ diyen yüzünden enflasyonu her geçen gün yüzde 18-20-25, resmi rakamlara göre yüzde 86 ama bağımsız kuruluşlara göre yüzde 150’lere kadar çıkardılar” ifadelerini kullanan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiyi bilim ve akıldan uzak politikalarla yönettiğini savundu. Özel, Mehmet Şimşek’in atanmasına da değinerek, “Mehmet Şimşek kendinden önceki yapılanlara ‘irrasyonel’ dedi. Kendi politikalarına ‘rasyonel’ dedi” şeklinde konuştu.

Özgür Özel: Durmaksızın Yürüyeceğiz Durmaksızın 2

“Meclis’i tanımadan bir gece tek imzayla çıktı”

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Özel, kadın cinayetlerine ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Türkiye’de yaşanan vahim kadın cinayetlerine dikkat çeken Özel, şunları söyledi:

“Çok üzülüyoruz, geçen hafta cuma günü ve hafta sonu iki genç kadın canice katledilmişti. Şuracıkta, Tekirdağ’da iki yaşındaki Sıla bebek uğradığı cinsel saldırıdan sonra kurtulamadı, hayatını kaybetti. Bir yandan bütün Türkiye Narin’e ağlarken halen daha, ilk gün diyorlardı ‘Katiller elimizde, katiller yakalanacak, enselerdeyiz, peşindeyiz.’ Ama halen daha artık konuşmuyorlar bile. Televizyonlara ‘Konuşmayın’ diyorlar, ‘Unutturun’ diyorlar. Şimdi Şırnak’ın İdil ilçesinde yatılı Kuran kursundan iki çocuk üç gündür kayıp. Enes Düzgün ve Enes Arız, iki evladımız kayıp. Yüreğimize ağzımızda, onu bekliyoruz, haber bekliyoruz, iyi bir haber bekliyoruz. Grup konuşmasında da söyledim. Bugüne kadar AKP iktidarının, yaptığı en iyi iş şüphesiz İstanbul Sözleşmesi‘ne Türkiye’nin İstanbul’da ev sahipliği yapması ardından da Meclis’in imzayı, tüm partiler birlikte atmasıydı. Nedir İstanbul Sözleşmesi? Kadına karşı, şiddete karşı sözleşmedir. Cinsiyet ayrımcılığına karşı sözleşmedir. Çocuğu koruyan, kadını koruyan sözleşmedir. Alkışladık, birlikte oy verdik. Ama Tayyip Bey seçimlere giderken birilerine söz verdi diye o sözleşmeden haksızca, hukuksuzca, Meclis’i tanımadan bir gece tek imzayla çıktı.”

“Cumhur’un adını böyle kirletemezsiniz”

“Tayyip Bey, Sayın Erdoğan çok söz verir, seçimden sonra tutmaz. Bir süredir konuşuyoruz. Tayyip Bey emekliye söz verdi, tuttu mu?” diye soran Özel, “Asgari ücretliye söz verdi, tuttu mu? Çiftçiye, esnafa, öğrencilere? Kime verdiği sözü tutuyor biliyor musunuz? Hizbullah’a verdiği sözü tutuyor, Hizbullah’a verdiği sözü tutuyor. ‘Bekar kadınlar sahipsiz köpek gibidir, sahiplendirilmelidir’ diyen, domuz bağcıları savunan ve Anayasanın ilk dört maddesini itiraz eden Hizbullah istemiyor diye İstanbul Sözleşmesinden çıktı. O yüzde 1 oy için çıktı, hiçbirimiz verdiği sözü tutmuyor Hizbullah’a verdiği sözü tutuyor. Olmaz olsun öyle söz, olmaz olsun öyle ittifak, yıkılsın öyle ittifak. Hizbullah‘tan güç alan ittifakın adı ‘Cumhur’ olamaz. Cumhurun adını böyle kirletemezsiniz.”

Özgür Özel: Durmaksızın Yürüyeceğiz Durmaksızın 3

“Türkiye kazanacak, Türkiye ittifakı kazanacak”

Konuşmasının sonunda CHP’nin hedeflerine de değinen Özel, partisinin ekonomik sorunları çözeceğini ve Türkiye’yi ayağa kaldıracağını belirterek “Artık kaybetmeyi değil kazanmayı, artık ana muhalefet olmayı değil, birinci parti olmayı ve bu milletin yüzünü güldüren parti olmayı konuşuyoruz. Bunu başaracağız, hep birlikte bunu başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Özel, ““Unutmayın, birileri bizi iç tartışmalara çekmek isteyebilir. Birileri CHP aday tartışması yapsın isteyebilir. Birileri CHP’nin içi karışsın isteyebilir. Ancak biz sadece ve sadece milletin derdi ile dertleneceğiz, o derde çare söyleyeceğiz. Ve diyeceğiz ki, ‘Her derdin var bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi. Bu güzel günde il başkanımız ışık yakmış, sahnenin ışıklarını azaltalım. Bu güzel günde o güzel pankartları indirelim. Cep telefonlarının ışıklarıyla bu güzel Çanakkale’yi, selamlıyoruz sizi. Çok seviyoruz. Birlikte başardık, birlikte başaracağız. Yaşasın Çanakkale, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın kurulacak halkın iktidarı. Kimse korkmasın, biz güçlüyüz. Biz başaracağız. Halk kazanacak. Kimse kaybetmeyecek, Türkiye kazanacak, Türkiye ittifakı kazanacak. Çanakkale’den tüm Türkiye’yi selamlıyoruz. Hepinizi çok seviyoruz, sağ olun, var olun.” şeklinde konuştu.

Özgür Özel: Durmaksızın Yürüyeceğiz Durmaksızın
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.