1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel: “Dokuz Anket Ortalamasında Üç Puan Öndeyiz”

Özgür Özel: “Dokuz Anket Ortalamasında Üç Puan Öndeyiz”

service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM açılışındaki tutumlarının seçmen tarafından olumlu karşılandığını belirterek, partisinin Eylül ayı anket sonuçlarında önde olduğunu vurguladı. Özel, “Bu parti 47 yıl sonra iktidar oldu ve çok uzun süre, biz normalleşme adımları attıkça da çok ciddi bir farkla birinci parti olma özelliğini korudu. Ben partimin irtifa kaybetmesini istemem. Eylül ayı anketlerinde, dün dokuz anket ortalamasında üç puan öndeyiz” dedi.

“Kendi içimizde belli tartışmalara yoğunlaşıp, normalleşme eleştirileri CHP seçmeninde değil ama AKP, MHP, İYİ Parti seçmeninde partiye irtifa kaybettiriyor.” diyen Özel, “Ben partimin irtifa kaybetmesini istemem. Eylül ayı anketlerinde, dün dokuz anket ortalamasında üç puan öndeyiz. Niye altı puan önde olmayalım? Bizim yaptırdığımız ankette daha önce 4,5 puan öndeyken, 3,5 puan öndeyiz, 3 puan öndeyiz. Niye 5,5 puan olmayalım? Biz bu iktidarı değiştirmek istiyoruz. İktidara yakın şirketlerin birinde 7 puan gerideyiz, birinde çok küçük bir farkla öndeyiz. Niye iktidara yakın şirketlerin dahi geçen ay 1,5 puan da olsa bizi önde gösteriyor pozisyonunu muhafaza etmeyelim? O yüzden kimsenin yaptığını ve ettiğini unutmuyoruz.” diye konuştu.

“Üzülmüş kim varsa hakkını helal etsin”

Özel, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Ne Erdoğan ile anayasa yapmaya, ne Erdoğan ile uzlaşmaya. En sert muhalefeti yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Zaten bugüne kadar yapılmamış mitingleri, muhalefeti yapıp da sonra Meclis’te 26 milyon oy almış Cumhurbaşkanı geldiğinde seçmene hürmeten ayağa kalkıp alkış yapmamışız, bir şey yapmamışız. Ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum, bedeli ben ödeyeceğim. Hesabı ben vereceğim. Bundan fırsat arkadan saldıran birileri olursa da onlar da saldıracak arkadaşlar. Bu partinin birinci ve ikinci genel başkanının, üçüncü genel başkanının ne riskler aldığını, nelerle karşı karşıya geldiğini herkes biliyor. Kolay bir işe soyunmadık. Ben yaşananların anket sonuçlarının doğru irdelendiği takdirde CHP’ye fevkalade alan açan noktada olduğunu görüyorum. Yine de bu mevzulardan dolayı gönlü kırılmış, üzülmüş kim varsa hakkını helal etsin. Ben Özgür Özel olarak bütün sorumluluğa sahibim. Kendilerini de seviyorum. Onları hiç kandırmadım. Hiçbir zaman da kandırmam. İçleri rahat olsun.”

Özgür Özel: “Dokuz Anket Ortalamasında Üç Puan Öndeyiz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.