1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özel’den Erdoğan’a: Gariban, köylü sevmiyor, zengin seviyor

Özel’den Erdoğan’a: Gariban, köylü sevmiyor, zengin seviyor

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Mustafakemalpaşa’da düzenlenen halk buluşmasında, emekli, emekçi, çiftçi, esnaf ve TOKİ mağdurlarının sorunlarına dikkat çekerek iktidarı sert bir dille eleştirdi. Özel, “Biz ne kadar söylesek de Tayyip Bey yapmıyor. Çünkü gariban, köylü sevmiyor; zengin seviyor. Artık ondan istemeyi bırakıyoruz. O, ‘Küfe yok’ diyor ya biz onun sırtındaki küfeyi istiyoruz. Biz onlara sahip çıkmaya hazırız; bırak, biz yöneteceğiz” dedi. Özel, konuşmasında hükümetin ekonomik politikalarını eleştirirken, CHP’nin çözüm önerilerini de halkla paylaştı.

Özel, Mustafakemalpaşa meydanında yaptığı konuşmada, bölgenin tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, belediyenin büyük borçlarla devralındığını belirtti. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bu ilçe, elbette ki CHP’li bir belediye başkanına yakışır” diyen Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelere yönelik borç politikalarını da eleştirerek, “Tayyip Bey çıkmış diyor ki ben bu SGK borçlarını belediyelere giden İller Bankası ödeneğinden keseceğim. Yani şunu söylüyor Tayyip Bey, ‘AKP’li olsun, MHP’li olsun, CHP’li olsun, İYİ Partili olsun, hangi görüşten olursa olsun, Mustafakemalpaşa’da madem ki benim partim seçimi kazanamadı, hepsine ceza veriyorum. Parayı kesiyorum’ diyor” ifadelerini kullandı.

Özel'den Erdoğan'a: Gariban, köylü sevmiyor, zengin seviyor 1

Özel’in konuşmasından satırbaşları:

“ÇÖPLERİ ELLERİMİZLE TOPLARIZ BAŞKANIMIZIN YÜZÜNÜ EĞDİRMEYİZ”

“Şöyle yapıyor Tayyip Bey. Tayyip Bey diyorsun ki, ‘Yemeği bizim AKP’liler yedi hesabı şimdi siz ödeyeceksiniz. Hem bu dönemi ödeyeceksiniz, hem geçmişi temizleyeceksiniz.’ Bu sayede umudu şu, ‘Hizmet aksayacak, vatandaş CHP’ye oy verdiğine pişman olacak. Genel seçimlerde CHP’yi iktidar yapamayacağız.’ Bak, cevap veriyorum. Çok beklersin. Çok beklersin. Parayı yollamayayım, çöpleri toplamasınlar. Parayı yollamayayım, hizmet yapamasınlar. Bak biz buraya mazeret üretmeye gelmedik. İcap ederse hepimiz çıkarız, çöpleri elimizle toplarız ama yine de başkanımızın yüzünü öne eğdirmeyiz, Mustafakemalpaşa’yı mağdur etmeyiz.”

“YURTDIŞINDA ARAZİLER KİRALAYIP ÇİFTÇİYİ MAĞDUR ETTİLER”

“Tabiİ ki ‘Mustafakemalpaşa’ deyince, ‘Karacabey’ deyince en önemli mesele tarım. Geçmişte bu ülkenin ilk Cumhurbaşkanı, ‘Köylü milletin efendisi’ diyordu. Ama şimdi o efendiler çok zor durumdalar. 22 yıl öncesine göre 500 bin çiftçi kayıp. Geldiklerinde olandan 500 bin az çiftçi var. 22 yıl öncesine göre Hollanda kadar toprak kayıp. Ekilen ve dikilen alan Hollanda kadar azaldı. Oysa ki nüfus artıyor. Dünyadaki gıda ihtiyacı, özellikle iyi tarım uygulamaları ile üretilmiş gıda ihtiyacı artıyor. Kendi kendine yeten bu ülke, dünyayı doyurabilecek olan bu ülke, çiftçisi dünyanın en mutlu çiftçisi olabilecek bu ülke, birileri ithalatçıya para kazandırsın diye, birileri yurtdışında araziler kiralayıp orada bu çiftçiyi mağdur ettiler ve yalnız bıraktılar. Maalesef, Karacabey Ovasında, Mustafakemalpaşa Ovasında en önemli geçimlerden biri domates. 2 liraya düşünce üzülmüştük, bugün 1 lira 75 kuruşa domates alıyorlar.”

Özel'den Erdoğan'a: Gariban, köylü sevmiyor, zengin seviyor 2

“TARLADA BİR TEK KAVUN, BİR TEK KARPUZ BIRAKMAYACAĞIZ”

“Bostan, kavun ve karpuz dolu, 2 liraya karpuz, 4 liraya kavun, alan yok. Ama buradan bir müjde vereceğim. Hep söyledik, ‘CHP belediyeler bütün sorunları çözemez ama yaraya merhem olur.’ İşte şimdi kavun ve karpuz üreticilerine sesleniyorum. Hiç korkmayın. Biraz önce konuştuk, sözü aldık. Tarlada bir tek kavun, bir tek karpuz bırakmayacağız. Büyükşehir belediye başkanımız hepsini alacak. Hepsini alıyoruz. Kavunu ve karpuzu alacağız, hem kavun, karpuz üreticisini mağdur halde bırakmayacağız, hem de bu sıcak yaz gününde marketlerde, manavlarda kavuna ve karpuza ulaşamayan yoksulların, çok çocuklu ailelerin bu mağduriyetini gidereceğiz. Teşekkür ediyoruz Mustafa Bozbey’e, teşekkür ediyoruz bu halkçı belediye başkanımıza. Diyorlar ki, ‘Bak bu güzel. Seçimden önce hep bağırılıyordu. Hep yazılıyordu, Yaparsa Bozbey yapar diye. Ne oldu şimdi?’ Kavunu, karpuzu tarlada bıraktınız, bostanı Bozbey kaldırıyor. Yaparsa Bozbey yapar. İşte böyle. Oyu veriyorsunuz, yüzünüze dönüyor. Sırtını dönmüyorlar. Oyu veriyorsunuz, bütün engellemelere rağmen sizin için çalışıyorlar. Hiç korkmayın. Hiç üzülmeyin. Ne yaparlarsa yapsınlar.”

“EMEKLİLER, YOKSULLAR, EZİLMİŞ ORTA DİREK, ESNAF, ÇİFTÇİ BABA EVİNE DÖNEBİLİR”

“Şükrü Erdem Başkanıma bugüne kadar bu memlekete bakan olarak hizmet etti, şimdi Allah nasip etti belediye başkanı olarak hizmet ediyor, edecek. Mustafakemalpaşa, ona emanettir. Sizler ona emanetsiniz ama o da sizlere emanet. Mustafakemalpaşa’nın güzel insanları. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun, Hiç fark etmez. İşte CHP’nin ilçe başkanlığı orada. Orası bizim gözümüzde bir baba evidir. Hepimiz baba evine doğarız. Sonra kimi büyüğüne ister gider. Kimi küçüğü ile yetinir. Kimi ırakta oturur, kimi yakında oturur. Ama herkes bilir ki eğer bir gün başım sıkışırsa, baba evinde yerim hazırdır. Baba evinin çorbası kaynamaktadır, bacası tütmektedir. Bugün mağdur, mazlum, pişman, AKP ve MHP’ye oy vermiş, unutulmuş emeklilere, yoksullara, ezilmiş orta direğe, esnaflara, çiftçilere sesleniyorum. Siz artık baba evine dönebilirsiniz. Siz adı Mustafakemalpaşa olan bu güzelim ilçede baba evine davetlisiniz. Baba evine gelene, ‘Neden geldin?’ demeyiz. Çünkü tapusu bizim değildir. Tapusu ne bende var, ne Kemal Beyde vardı. Ne Ecevit’te vardı, ne İsmet Paşa’daydı. Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

“HERKES GİDER BİZ KALIRIZ, HERKES SATAR BİZ SAHİP ÇIKARIZ”

“Atatürk’ü sevenler, Atatürk’ü seven MHP’liler, AKP’liler sizinle Türkiye İttifakında buluşma zamanı gelmiştir. Bizde öteki yok. Bizde şeytanlaştırma, hedef gösterme, sırt dönme yok. Bizde sahip çıkma, kardeşlik var. Dayanışma var. Bakın bir sürü parti var, Yok olup yok olup gidiyor. Ama bu parti, bu ulu çınar, şu koca baba evinin bacası 104 yıldır tütüyor. Herkes gider biz kalırız, Herkes satar biz sahip çıkarız. Onlar vazgeçer, biz vazgeçmeyiz. Çünkü biz sizin dedelerinizle birlikte bu ülke kurtarılsın diye Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya’da dedeleri koyun koyuna yatanlarız. Biz biriz, Mustafakemalpaşa biz hep birlikteyiz. Biz birlikte olacağız, yoksulluğu bitireceğiz, işsizliği, göz yaşını, emek sömürüsünü, eşit, güzel bir ülke inşa edeceğiz. Hepinize güveniyorum, inanıyorum. Hepinizi çok seviyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Adına kurban olduğum Mustafakemalpaşa, Mustafakemalpaşa’ya sahip çık, ülkene sahip çık, şehrine sahip çık, başkanına sahip çık. Başkanlara sahip çık.”

Özel’den Erdoğan’a: Gariban, köylü sevmiyor, zengin seviyor
Yorum Yap