1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özdağ: Irak’ta Türkmenler Kaderine Terk Edildi

Özdağ: Irak’ta Türkmenler Kaderine Terk Edildi

featured
service

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hükümetin Irak’ta Türkmenleri PKK, KDP ve KYB’nin zulmüne terk ettiğini öne sürdü. “Türkmen liderler suikastlere uğruyor” diyen Özdağ, “Evleri, arabaları bombalanıyor. Ankara’da Irak Türkleri Dosyasına bakanlar bürokratlar ruhsuz.” dedi.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Şii Türkmenleri İran’ın kucağına terk etmişler”

“Saray Irak’ta Türkmenleri kaderine, PKK, KDP ve KYB’nin zulmüne terk etmiş durumda. Türkmenler her gün bir başka saldırıyı göğüslemek zorunda kalıyorlar. Türkmen liderler suikastlere uğruyor. Evleri, arabaları bombalanıyor. Ankara’da Irak Türkleri Dosyasına bakanlar bürokratlar ruhsuz. Bir apartman dairesi fiyatı tutarında bir parayı yollayıp işimizi yaptık havasındalar. Şii Türkmenleri İran’ın kucağına terk etmişler. Sünni Türkmenlere ise Sünni Arapların yanından ayrılmayın önerisi dışında hiç bir öneride bulunmuyorlar. Ankara’nın bu tutumundan cesaret alan başta PKK ve KYB ise her fırsatta Türkmenlere saldırıyor.

“Türkiye’den korkmuyorlar demektir”

Türkiye’nin büyük devlet olup olmadığının en önemli ölçütlerinden birisi Irak ve Suriye’de Türkmen politikasının başarı ve başarısızlığıdır. Eğer Türkmenlere zarar vermekten korkuluyor ise Türkiye’den korkuyorlar demektir. Türkmenlere hiç korkmadan saldırıyorlar ise Türkiye’den korkmuyorlar demektir. Türkiye’den korkmuyorlar ise siz bu devleti yönetemiyorsunuz demektir. Çünkü doğru yönetilen bir Türkiye dosta güven düşmana korku verir. Bugün Türkmenler güvensiz, düşmanlar küstah. Tabii, İstanbul’un, Ankara’nın sokaklarını güven altına alamayan Saray rejiminin Kerkük ‘e, Telafer’e, Tuz’a, Tuzhurmatı’na güven vermesi mümkün değil. Sevgili Türkmen kardeşlerimiz, 1918’den buyana kahramanca direniyorsunuz. Çok uzun zaman oldu. Büyük çok büyük zahmet çektiniz. Sizleri unuttuğumuzu zannetmeyin.”

Özdağ: Irak’ta Türkmenler Kaderine Terk Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.