1. Haberler
  2. Gündem
  3. Otoyol Ödemeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

Otoyol Ödemeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahipleri için önemli bir kolaylık sağlayacak yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Uraloğlu, otoyol, köprü ve tünel geçişlerine ilişkin ödemelerin artık e-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından e-Devlet sistemine entegre edilen bu yenilikle, araç sahipleri geçiş borçlarını tek tıkla ödeyebilecekler. Bakan Uraloğlu, “Vatandaşlarımız artık tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin ödemelerini tek tıkla e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek” diyerek bu gelişmenin vatandaşlar için büyük bir kolaylık olacağını vurguladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsayan bu düzenleme, araç sahiplerine yasal takibe konu olmamış ve cezaya düşmemiş geçiş borçlarını ödeme imkânı sunuyor. Uraloğlu, “Bu geliştirmeler, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesi konusunda kullanıcılara kolaylık sağlayacak olup bu işlemleri sadece üzerine plakası kayıtlı araçları olan kişiler yapabilecek” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen bu işlemlerle, borç ödeme, ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama gibi işlemlerin daha kullanıcı dostu hale getirildiği de vurgulandı. Uraloğlu, “Amacımız, dijital hizmetlere erişimi artırmak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırarak bu hizmetleri daha pratik ve güvenli hale getirmek” diyerek sözlerini tamamladı.

Otoyol Ödemeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek
Yorum Yap