1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Osmangazi “Okuldan Çiftliğe” Eğitim Projesine Ev Sahipliği Yaptı

Osmangazi “Okuldan Çiftliğe” Eğitim Projesine Ev Sahipliği Yaptı

featured
service

Osmangazi Belediyesi, Avrupa Birliği’nin Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen “School to Farm” (Okuldan Çiftliğe) projesinin son ulus ötesi toplantısına ev sahipliği yaptı.

Proje, çiftliklerin ekolojik ve pedagojik bir eğitim ortamı olarak kullanılması ve STEAM Tabanlı Öğrenme Yaklaşımı Modeli ile öğrencilere benzersiz öğrenme deneyimleri sunmayı hedefliyor.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleşen toplantıya, proje ortakları arasında yer alan Finlandiya’dan Polygonal Northoy, Yunanistan’dan Smart Umbrella, Polonya’dan Szkola Podstawowaz Oddsialami Dwujeycznymi ve Letonya’dan Grundzăles Pamatskola okulları ile Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katılım sağladı. İki gün süren toplantılarda, hem yüz yüze hem de çevrimiçi katılımlar gerçekleştirildi ve proje, Ağustos 2024’te tamamlanarak geliştirilen kaynakları hizmete sunmayı planlıyor.

Projenin koordinatörü Katarzyna Łastawiecka, toplantı süresince proje etkinliklerini yönetirken, geliştirilen eğitim kaynakları arasında 12 modülden oluşan 48 saatlik ders planları ve 6 dijital oyun bulunuyor. Proje kapsamında sunulan açık kaynaklara https://schooltofarm.com/ adresinden ve sosyal medya hesapları üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Osmangazi “Okuldan Çiftliğe” Eğitim Projesine Ev Sahipliği Yaptı
Yorum Yap