1. Haberler
  2. Yerel
  3. Osmangazi Belediyesi’nden Memurlara Sosyal Denge Tazminatı

Osmangazi Belediyesi’nden Memurlara Sosyal Denge Tazminatı

featured
service

Osmangazi Belediyesi, bünyesindeki memur ve sözleşmeli memurların ekonomik ve sosyal haklarını iyileştirmek amacıyla önemli bir adım attı. Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) ile yapılan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imza altına alındı. 2024-2025 yıllarını kapsayan bu anlaşma, memurlara tavan tutar olan yüzde 120 oranında sosyal denge tazminatı desteği sağlıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Tüm Yerel-Sen Bursa Şube Başkanı Fatih Eren’in imzaladığı sözleşme, belediyede görev yapan 577 memur ve sözleşmeli memura önemli ekonomik kazanımlar sunuyor. 1 Nisan 2024 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında geçerli olacak olan bu anlaşma, sosyal denge tazminatını tavan oran olan yüzde 120 seviyesinde belirledi. Ayrıca, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5’er bin lira ikramiye verilmesi de kararlaştırıldı. Sözleşme kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın personele 1 gün idari izin hakkı tanındı.

Osmangazi Belediyesi’nden Memurlara Sosyal Denge Tazminatı 1

Başkan Aydın: “Her zaman emekten yanayız”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, memur ve sözleşmeli memurların haklarını iyileştirmeyi amaçlayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’nin hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Aydın, “Her zaman emekten yanayız. İlçemize ve yurttaşlarımıza en iyi hizmeti sunma noktasında özverili şekilde çalışan değerli mesai arkadaşlarımızın haklarına sahip çıkmak, bizim için çok önemli. Tüm belediye çalışanlarımız, bizim ailemizin ferdi. Osmangazi Belediyesi olarak imkanlar dahilinde personelimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eren: “Başkan Aydın’a Teşekkürlerimizi Sunuyoruz”

Tüm Yerel-Sen Bursa Şube Başkanı Fatih Eren, imza töreninde yaptığı konuşmada, Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi ile memur ve sözleşmeli memurlara sağlanan artış oranları ve destekler için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti. Eren, “Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi ile memur ve sözleşmeli memurlarımıza yapılan artış oranları ile ilgili verdiği destekten ve ilçemize yapmış olduğu güzel hizmetlerden dolayı Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a sendikamız ve üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nden Memurlara Sosyal Denge Tazminatı
Yorum Yap