1. Haberler
  2. Kahramankazan
  3. Örencik Göleti’ne Kapalı Sulama Sistemi

Örencik Göleti’ne Kapalı Sulama Sistemi

featured
service

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu’nun girişimleriyle hayata geçirilecek olan Örencik Göleti Kapalı Sulama Sistemi projesi için yapım çalışmalarına start verildi. Tarımsal verimliliği artırmayı hedefleyen projeyle, yıllar içinde kullanılamaz hale gelen sulama kanalları yenilenerek yeniden faaliyete geçirilecek.

Örencik Göleti Tarıma Can Suyu Olacak

Ana su kaynağını mevsimsel yağışlardan alan Örencik Göleti, yıllardır Kahramankazan’daki tarım arazilerinin sulama ihtiyacını karşılayan önemli bir kaynak olarak biliniyor. Yaklaşık 100 dekarlık bir alanın su ihtiyacını karşılayan gölete bağlı sulama kanalları, zaman içinde deformasyona uğrayarak kullanılamaz hale gelmişti. Tarımda verimliliği artırmak amacıyla harekete geçen Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, uzun süredir vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Örencik Göleti'ne Kapalı Sulama Sistemi 1

Başkan Çırpanoğlu: “Tarımda Altın Çağı Yaşatacağız”

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın destekleri ve yaptığımız ortak çalışmalarımız sonucunda Örencik Kapalı Sulama Sistemi projesini hayata geçirmek üzere kolları sıvadık. Özellikle çiftçilerimizi ilgilendiren bu proje ile birlikte Kahramankazan’ımızı tarımsal faaliyetlerde altın çağına ulaştırmayı amaçlıyoruz. Çiftçilerimizin ekonomisini refaha kavuşturacak olan Örencik Göleti Kapalı Sulama Sistemi projemiz şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Örencik Göleti'ne Kapalı Sulama Sistemi 2

Enerji Tasarrufu Sağlayacak Cazibeli Sulama Sistemi

Projenin, cazibeli sulama şebekesi olarak kurulacağını belirten Başkan Çırpanoğlu, bu sayede çiftçilerin ek bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayacaklarını ifade etti. 5 bin 200 metrelik hat üzerine kurulacak olan sulama kanalı ile çiftçilere büyük bir kolaylık sağlanacağını vurgulayan Çırpanoğlu, vatandaşların taleplerine duyarlı kalarak çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Örencik Göleti’ne Kapalı Sulama Sistemi
Yorum Yap