1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ordu’da Kıyı Alanlarının Korunması ve Temizlenmesi Toplantısı

Ordu’da Kıyı Alanlarının Korunması ve Temizlenmesi Toplantısı

featured
service

Ordu (İGFA) – Halkın denize erişimini engelleyen işgaller ve kaçak yapıların kaldırılması ve temizlenmesi için düzenlenen toplantıya, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının amacı, kıyı alanlarının düzenlenmesi ve halkın kıyılara serbestçe erişiminin sağlanması oldu.

Toplantı Katılımcıları ve Sunum

Toplantıya Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ve birçok ilçe kaymakamı ve belediye başkanı katıldı. Toplantının başlangıcında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Denizler Halkındır Projesi’ hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Kıyı Alanlarında İnceleme ve Tespit Çalışmaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme ve tespit çalışmaları sonucunda, işgal niteliğinde olduğu belirlenen 45 adet yapı ve kaçak yapılaşma tespit edildi. Bu yapılar ilgili belediyelere bildirilerek gerekli işlemlerin yapılması kararlaştırıldı.

Vali Muammer Erol’un Değerlendirmesi

Vali Muammer Erol'un Değerlendirmesi

Vali Muammer Erol, halkın deniz ve sahillerden yararlanmasını engelleyen durumların vatandaşları rahatsız ettiğini belirterek, kıyı işgalleri konusunda kararlılıkla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Belediye başkanlarına, kaçak yapılarla ilgili hızlı ve kararlı bir şekilde çalışma talimatı verdi.

Ordu’nun Gelecek Vizyonu

Vali Muammer Erol, Ordu’nun yaşanabilir bir şehir olması için kıyı alanlarının korunmasının ve düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek, belediye başkanlarına şehrin sürdürülebilirliği için doğru kararlar almaları gerektiğini belirtti. Ordu’nun gelecek nesillere yaşanabilir ve güzel bir şehir olarak miras bırakılması gerektiğini vurguladı.

Ordu’da Kıyı Alanlarının Korunması ve Temizlenmesi Toplantısı
Yorum Yap