1. Haberler
  2. Yerel
  3. Ordu’da Hindi Palazları Gelir Kapısı Oldu

Ordu’da Hindi Palazları Gelir Kapısı Oldu

featured
service

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl önce dağıttığı hindi palazları, bugün yetiştiriciler için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Hindi yetiştiriciliği yapan çiftçiler, hindi etinin yanı sıra civciv ve yumurta satışlarından da kazanç elde ediyor. Üstelik hindiler, yabani ot ve zararlı böceklerle mücadelede de etkin bir şekilde kullanılıyor.

Belediyenin Tarım Destekleri Meyvelerini Veriyor

Perşembe ilçesi Babalı Mahallesi’nde yaşayan Ufuk Keleş, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma yönelik desteklerinden yararlanan çiftçilerden biri. Keleş, iki yıl önce belediyenin sağladığı 750 adet 45 günlük hindi palazı ve 1 aylık yem desteği ile hindi yetiştiriciliğine başladı. Şu anda kuluçkalık yumurta, civciv ve etlik hindi satışı yaparak önemli bir gelir elde ediyor. Keleş, “Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle bizimle beraber 20 hindi yetiştiricisi bulunuyor. Hindi yetiştiriciliğinden ve satışlarından memnunum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ordu'da Hindi Palazları Gelir Kapısı Oldu 1

Hindiler Yabani Ot ve Kokarca Mücadelesinde Etkili

Hindilerin yalnızca et ve yumurta üretimi için değil, aynı zamanda yabani ot ve zararlı böcek mücadelesinde de kullanıldığını belirten Keleş, “Bahçe altı otlarının temizliğinde hindilerden yararlanıyorum. Özellikle kahverengi kokarca başta olmak üzere zararlı böcek mücadelesinde oldukça etkililer. Onlar sayesinde iki yıldır yabani otlar için tırpan yapmıyorum ve ayrıca iki yıldır arazimde kokarca görmedim” diye konuştu.

Ordu’da Hindi Palazları Gelir Kapısı Oldu
Yorum Yap