1. Haberler
  2. Yerel
  3. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden Ünye’de Tarihi Dizdar Çeşmesi’ne Restorasyon

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden Ünye’de Tarihi Dizdar Çeşmesi’ne Restorasyon

featured
FocusArea=110110111
service

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yüzyıllar öncesine dayanan tarihi ve kültürel miras niteliğindeki çeşmelere sahip çıkmaya devam ediyor. Son 5,5 yılda birçok Osmanlı dönemine ait çeşmeyi restore eden belediye, Ünye ilçesinde yer alan tarihi Dizdar Çeşmesi’nde de kapsamlı bir restorasyon çalışması gerçekleştirecek.

1938 tarihli, kesme taştan yapılan ve tescilli bir yapı olan Dizdar Çeşmesi, yapılacak restorasyonla uzun yıllar daha akmaya devam edecek.

Osmanlı’dan İzler Taşıyan Tarihi Çeşme

Ünye’nin Dizdar Mahallesi’nde bulunan ve üzerinde 1938 tarihi yer alan bu tarihi çeşme, Osmanlı döneminden izler taşıyor. Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 08.06.2016 tarihli ve 3574 sayılı kararıyla tescillenen bu çeşme, üzerinde yer alan Osmanlıca kitabe, hayal ağacı motifleri, iki adet rozet ve dört sıra Osmanlıca yazı ile dikkat çekiyor. Yapılacak restorasyonla birlikte bu değerli yapı gelecek nesillere aktarılacak.

5,5 Yılda 5 Tarihi Çeşme Restore Edildi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, geride kalan 5,5 yıllık süreçte geçmişi yüzyıllara dayanan beş çeşmeyi daha aslına uygun şekilde restore etti. Bu çalışmalar kapsamında Ulubey ilçesinde bulunan Karakoca, Uzunmahmut, Kıranyağmur, Güzelyurt Çeşmeleri ve Gülyalı ilçesindeki Kurtlu Çeşmesi, tarihi dokularına sadık kalınarak yenilendi ve geleceğe taşındı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden Ünye’de Tarihi Dizdar Çeşmesi’ne Restorasyon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.