1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Okuyan’dan Baran’ın Açıklamalarına Tepki

Okuyan’dan Baran’ın Açıklamalarına Tepki

featured
service

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, YeniŞafak gazetesinde yayınlanan “Yabancının çalışma izni kolaylaşmalı” başlıklı habere ilgili ilişkin, X hesabından bir paylaşım yaptı. 

Haberde “Türkiye’deki yabancı işçiler, emek yoğun sektörlerde iş yükünün önemli bölümünü sırtlıyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, sığınmacılar olmadan sanayicinin zora gireceğini söyledi. Aksaray TSO Başkanı Ahmet Koçaş da sektörlerin yabancı istihdamla büyüyeceğini belirtti.” ifadelerine yer verilirken Okuyan da milyonlarca göçmenle ilgili gizlenen gerçeği patron tayfası “dürüstçe” dile getirmiş diyerek tepki gösterdi. Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

“İyi ki açık sözlü sömürücülerimiz var! 

Milyonlarca göçmenle ilgili kapatılmak istenen gerçeği patron tayfası “dürüstçe” dile getirmiş. Göçmen işçileri asgari ücretin dahi altında bir maaşla çalıştıran, hiçbir iş güvencesi sağlamayan, iş cinayetlerine kurban gittiklerinde de kolayca üzerini örten patronlar, konuyu Yeni Şafak’a anlatmış. “Yabancının çalışma izni kolaylaşmalı” manşetli haber, patronların göçmen işçiler konusunda ne kadar iştahlı olduklarını gösteriyor. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Onların gönderilmesi durumunda sanayici zora girebilir. Şu anda sadece Ankara’da 1 milyon yabancı uyruklu çalışan var. Mobilya sanayinin kalbi Siteler, bu arkadaşlarımız olmazsa kapanır” diyor. Ancak burada da durmuyor, “bizim vatandaşlarımız fabrikada, ağır işlerde çalışmak istemiyor” diye ekliyor. Baran, kalifiye eleman ihtiyacının göçmenler sayesinde karşılandığını, ABD, Almanya gibi Türkiye’de de bu işlerin göçmenler tarafından yapılmasını istediklerini söylüyor.

Aynı haberde, bir diğer sanayi odası başkanı, “81 oda ve borsa başkanının gayesi yabancıların burada kalması. Bizim onlara ihtiyacımız var. Yabancı çalışanların istihdama kazandırılması için düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Afganlar ve Suriyeliler özellikle tarım sektörünü için çok önemli” diyor.

Ne güzel değil mi? Bir yandan ırkçılıkla göçmenlerin hedef alınmasına göz yumup, tüm suçların kaynağı olarak göçmenleri göstereceksiniz, sonra da göçmen işçilerin kanı ve ucuz iş gücü üzerinden “yerli ve milli” ekonominizi şahlandıracaksınız. Türkiye’de göçmen sorunu mu var? Okuyun bu açıklamaları, daha doğrusu alçaklığı…”

Okuyan’dan Baran’ın Açıklamalarına Tepki
Yorum Yap