1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Okuyan: İsrail bütün adımlarını ABD ile birlikte atıyor

Okuyan: İsrail bütün adımlarını ABD ile birlikte atıyor

featured
service

İsrail’in Filistin’e ve İran’a dönük saldırıları devam ederken basında bu saldırıların ABD’ye rağmen sürdüğüne ilişkin haberlere tepki gösteren Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından paylaşım yaptı. Okuyan, “ İki devlet arasında hiç çelişki yok denemez ama bugün İsrail bütün adımlarını ABD ile birlikte atıyor.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan savaşların yaygınlaşmasını isteyen ABD’dir NATO’dur diyen Okuyan “Bütün bu kanlı hengamede haklı olan Filistin halkının direnişidir.” diyen Okuyan’ın paylaşımı şu şekilde;

“Birkaç gündür televizyon kanallarında İsrail’in ABD’ye rağmen saldırılarını sürdürdüğü, ABD’nin İsrail’i kontrol edemediği söyleniyor. İki devlet arasında hiç çelişki yok denemez ama bugün İsrail bütün adımlarını ABD ile birlikte atıyor. Tıpkı Ukrayna gibi. İki savaşın da yaygınlaşmasını isteyen ABD ve NATO’dur. Bir yatışma olacaksa, buna ABD emperyalizmi karar verecektir. Ancak kısa erimde buna niyetleri olmadığı görülmektedir. Ukrayna ordusunun Rus topraklarına girmesi, yenilir yutulur bir hamle değildir. Askeri hiçbir anlamı olmasa da, siyasi açıdan savaşın tırmandırılması sonucunu verecektir. Hamas liderinin öldürülmesi de benzer bir amaca hizmet ediyordu. ABD İran ve Rusya’yı kuşatmak için ardı ardına önemli adımlar atıyor. Son birkaç haftadır Polonya ve Moldova’ya gelişmiş silahlar yığan ABD’nin en büyük şansı, Ukrayna başlığında karşısında her yerdeki gibi çürümüş bir toplumsal sisteme sahip bir ülkenin olmasıdır. Adaletin, haklılığın, aydınlığın değil orman kanunlarının egemen olduğu bir güçler kavgasıdır bu. ABD emperyalizmin en “iyi” olduğu alan yani. Bütün bu kanlı hengamede haklı olan Filistin halkının direnişidir.”

Okuyan: İsrail bütün adımlarını ABD ile birlikte atıyor
Yorum Yap