1. Haberler
  2. Gündem
  3. Okan Buruk: “Herkes bizi, oyuncuları robot gibi görüyor”

Okan Buruk: “Herkes bizi, oyuncuları robot gibi görüyor”

featured
service

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 9. haftasında 1-0’lık Corendon Alanyaspor galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Okan Buruk, “Herkes bizi, oyuncuları robot gibi görüyor. Dünyada da böyle görülüyor. Üst üste sakatlıkları da görüyoruz. Dün Real Madrid’de Carvajal’in çapraz bağları koptu. Geçen hafta Rodri’nin kopmuştu. Oyunculara bu şekilde çok yükleniyoruz” dedi.

Maç değerlendirmesinde rakibin topa sahip olan bir oyun anlayışına sahip olduğunu belirten Buruk, “Kazanmak için çıkıp kendi oyunumuzu oynamak istiyorduk. Rakibimizin topa sahip olan bir takım olduğunu biliyorduk. Onları yüzde 45’te tuttuk. Özellikle ilk yarıda rakibi kalemize çok yaklaştırmadık” ifadelerini kullandı. Buruk, hakemin tartışmalı kararlarına da değinerek, “Hepimizin faul olarak gördüğü, hakemin faul vermediği bir pozisyon var en sonunda. Bu standartta ve onun altında da maç içinde çok faul verdi; ama ceza sahası içindeki o hareket faul gibi gözüktü. Tekrarını seyretmedim” dedi.

“Oyunculara aşırı yükleniyoruz”

Yoğun fikstürden yakınan tecrübeli teknik adam, oyuncuların üst üste maçlar oynamasından dolayı yorgun düştüğünü belirtti. “Son iki maçın üstümüzde baskısı vardı; ama bunu bitirmek için ikinci golü bulsaydık çok daha rahat bir maç geçirebilirdik” diyen Buruk, takımın liderliğini sürdürdüğünü ve galibiyetin zamanlama açısından kritik olduğunu vurguladı. Üst üste maçların oyuncular üzerinde yarattığı fiziksel yorgunluğa dikkat çeken Buruk, “22 gün içinde 7 maç oynadık. Herkes bizi, oyuncuları robot gibi görüyor. Üst üste sakatlıkları da görüyoruz” diyerek yoğun maç temposuna dikkat çekti.

Milli takım arasının ardından takımın daha iyi bir performans sergileyeceğine inandığını söyleyen Buruk, “Üst üste 7 maçlık seri en yoğun fikstürümüzdü. Bunu kazanarak bitirdik. İyi takımız, iyi oyunculara sahibiz. Üstün oyunumuzu her maçta ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Galatasaray şampiyonluk yolunda kararlı”

Buruk, Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında kararlı adımlarla ilerlediğini ve taraftar desteğinin bu süreçte önemli bir rol oynadığını belirtti. “Taraftarımıza yine teşekkür ediyoruz. Buraya gelip takımına tekrar destek verdiler. Galatasaray şampiyonluk ve 5. yıldız için yarışına devam ediyor. En önde gidiyor. Milli takım arasından sonra çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Son olarak ligin kalitesine ve rekabet ortamına değinen Buruk, “Her sene daha zor hale geliyor. Yarışan takımlar artıyor. İyi takım sayısı arttıkça ligin kalitesi artacak” diyerek, hem Türkiye Ligi’nde hem de Avrupa’da hedeflerinin her maçı kazanmak olduğunu ifade etti.

Okan Buruk: “Herkes bizi, oyuncuları robot gibi görüyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.