1. Haberler
  2. Gündem
  3. Numan Kurtulmuş’un Anayasa Önerisine Mansur Yavaş’tan Gönderme

Numan Kurtulmuş’un Anayasa Önerisine Mansur Yavaş’tan Gönderme

featured
service

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni anayasa ile ilgili yaptığı açıklamalar, yankı uyandırmaya devam ediyor. Kurtulmuş’un, mevcut anayasada yer alan bazı ifadelerin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, anayasanın 3.maddesini hatırlatarak göndermede bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Anayasa’da asıl olan milletin ihtiyaçlarının dile getirilmesidir. Mesela Anayasa’da yer alan, ‘Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ tabiri doğrudur; ama bu perspektiften baktığınızda değiştirilmesi gerekir. Çünkü devletin ülkesi olmaz, milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin devleti ve ülkesi ile bölünmez bütünlüğü’ şeklinde ifade edilmelidir. Yeni anayasanın imtiyaz ve istisnaları ortadan kaldırması gerekir. İmtiyaz ve istisnalar, demokrasilerin en büyük düşmanıdır” açıklamasında bulunmuştu.

Yavaş’tan Kurtulmuş’a Anayasa Maddesi ile Yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Kurtulmuş’un açıklamalarına göndermede bulunarak, Ankara’nın başkent oluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yavaş, anayasanın değişmez maddesine vurgu yaparak, “Bugün Ankaramızın Başkent oluşunun 101. Yıldönümü. Bu vesile ile bir kez daha TC Anayasası madde 3 anımsatalım; “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşıdır. Başkenti Ankara’dır.” ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş’un Anayasa Önerisine Mansur Yavaş’tan Gönderme 1
Numan Kurtulmuş’un Anayasa Önerisine Mansur Yavaş’tan Gönderme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.