1. Haberler
  2. Gündem
  3. Numan Kurtulmuş, İsviçre’de PAB 149. Genel Kurulu’na Katılacak

Numan Kurtulmuş, İsviçre’de PAB 149. Genel Kurulu’na Katılacak

featured
service

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu dolayısıyla 13-15 Ekim tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre şehrinde bir dizi temaslarda bulunacak.

Kurtulmuş, PAB 149. Genel Kurulu kapsamındaki İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) ve Asya Parlamenter Asamblesi (APA) eşgüdüm toplantılarına da katılacak. Ziyareti sırasında Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosluğunda Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi planlanıyor.

Gündemde Filistin ve Orta Doğu Gelişmeleri Var

PAB Genel Kurulu’nun ana teması bu yıl “Daha Barışçıl ve Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Bilim, Teknoloji ve Yeniliklerden Faydalanma” olacak. 14 Ekim’de Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’nde gerçekleşecek olan Genel Kurulda Numan Kurtulmuş, Türkiye adına bir konuşma yapacak.

PAB Genel Kurulu’nda Filistin meselesine dair bir acil gündem maddesi oluşturulması öngörülüyor. Bu çerçevede Kurtulmuş’un, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki saldırı ve işgallerini, ayrıca Lübnan’daki son gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

Ziyaret kapsamında TBMM Başkanı Kurtulmuş’un, çeşitli ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yaparak bölgesel ve küresel konular hakkında fikir alışverişinde bulunması da planlanıyor.

Numan Kurtulmuş, İsviçre’de PAB 149. Genel Kurulu’na Katılacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.