1. Haberler
  2. Yerel
  3. Nilüfer’de uygulanacak tarım projeleri ele alındı

Nilüfer’de uygulanacak tarım projeleri ele alındı

featured
service

Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP), tarımsal üretimde sürdürülebilirlik ve kalkınma konularını ele aldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal gibi önemli isimler katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir toplantıda yaptığı konuşmada, gençlerin tarımdan uzaklaşması ve ekilmeyen toprakların artması gibi sorunlara dikkat çekerek, bu durumu değiştirmek için kooperatifleşmeye önem verdiklerini belirtti. Özdemir, “Nilüfer’in verimli topraklara sahip olduğunu ve gençlerin tarıma teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Belediye ve NİLKOOP olarak mühendislik desteğiyle tarımı hareketlendirmeyi hedefliyoruz. Çiftçilerimizin yeniden üretime başlamasını ve şehre göç eden gençlerin geri dönmesini istiyoruz” dedi.

CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ise tarımda milli bir politika oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, “İthalatla sorunları çözemeyiz. Ülkenin en büyük beka sorunu tarımdır. Nilüfer’de tarım konusunda başarılı işler yapılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu ve destek sözü verdi.

Toplantıda söz alan diğer bir isim olan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Nilüfer’in tarım konusunda sahip olduğu birikimi çiftçi ve tüketicinin yararına kullanma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Üniversite, sivil toplum ve belediye iş birliğiyle daha başarılı olunacağına inanıyorum. Bu toplantı, gelecek için önemli bir başlangıç noktasıdır” dedi.

NİLKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ayyılmaz ise kırsal kalkınmaya yönelik atacakları adımları duyurarak, “Üreticilerimizin katılımıyla ürün ekiminden hasada, satış ve pazarlama süreçlerini ele alacağız” şeklinde konuştu.

Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin düzenlediği bu toplantı, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gelişimi adına önemli adımların atılmasına vesile oldu.

Nilüfer’de uygulanacak tarım projeleri ele alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.