1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nilüfer Belediyesi “Sürdürülebilir Gıda Konferansı”nda

Nilüfer Belediyesi “Sürdürülebilir Gıda Konferansı”nda

featured
service

Nilüfer Belediyesi, Avrupa’da Sürdürülebilir Gıda Konferansında

Nilüfer Belediyesi, sürdürülebilir ve güvenli gıda alanındaki çalışmalarını Belçika’da düzenlenen 11. AESOP Sürdürülebilir Gıda Planlama Konferansı’nda paylaştı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen FUSILLI Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, 13 ülkeden temsilcinin bir araya geldiği bir platform sundu.

FUSILLI Projesi Konferans Katılımcıları

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve FUSILLI Projesi Finansal – Legal Yetkilisi Zerrin Güleş ile Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü FUSILLI Projesi Yürütücüsü ve Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörü Mehmet Can Yılmaz, 19-22 Haziran tarihleri arasında Belçika’nın Brüksel ve Gent şehirlerinde düzenlenen konferanslara katıldı.

Nilüfer’den Avrupa’ya Agroekoloji Uygulamaları Sunumu

Konferansta, Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü FUSILLI Projesi Yürütücüsü ve Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörü Mehmet Can Yılmaz, “Kentsel Bir Gelecek için Agroekolojik Şehircilik – Tabandan Tavana Geçişler: Nilüfer Türkiye’den Kanıtlar” başlıklı bildiri sunumu gerçekleştirdi. Nilüfer’deki agroekoloji uygulamaları konferans katılımcılarıyla paylaşıldı.

Alternatif Gıda Girişimleri ve Kent Çeperi Dinamikleri

İzmir Demokrasi Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan ve Mehmet Can Yılmaz’ın da katkıda bulunduğu “Kentsel ve Kırsal Bağlantılara Sosyo-Metabolik Yaklaşım – Alternatif Gıda Girişimleri Aracılığıyla Operasyonelleştirme” başlıklı bildiri de konferansta sunuldu. Bu sunum, konferansın 4A kodlu Kent Çeperi Dinamikleri oturumunda gerçekleştirildi.

FUSILLI Projesi’nin Geleceği

2021-2025 yıllarını kapsayan FUSILLI Projesi, 13 ülkeden 34 ortağın uzmanlıklarını bir araya getirerek gıda ve doğal kaynakları konularında çalışmalar yürütüyor. FUSILLI Projesi’nin final toplantısı ise bu yılın Kasım ayında Nilüfer’de gerçekleştirilecek.

Nilüfer Belediyesi “Sürdürülebilir Gıda Konferansı”nda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.