1. Haberler
  2. Gündem
  3. “NARKOÇELİK-33” Operasyonu! 1 Ton 521 Kg Uyuşturucu Ele Geçirildi

“NARKOÇELİK-33” Operasyonu! 1 Ton 521 Kg Uyuşturucu Ele Geçirildi

featured
service

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde 18 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen “NARKOÇELİK-33” operasyonunun detaylarını paylaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıkladığı verilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda toplam 1 ton 521 kilogram uyuşturucu madde, 11 milyon 936 bin 886 adet kök kenevir ve skunk bitkisi ile 4 bin 544 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, uyuşturucu madde imalatçıları ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyon, Diyarbakır, Şanlıurfa, Antalya, Bingöl, Kocaeli, Kırklareli, Sakarya, Manisa, Edirne, Adana, Sinop, Karabük, Isparta, Mardin, Iğdır, Erzurum, Batman ve Tekirdağ illerini kapsadı. Operasyonlarda toplam 63 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerden 46’sı tutuklandı, bir kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Geri kalan zanlıların işlemleri ise devam ediyor.

Diyarbakır Operasyonunda Rekor Miktarda Uyuşturucu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda 1 ton 163 kilogram esrar, 8 milyon 663 bin 938 adet kök kenevir ve 1 milyon 193 bin 600 adet kök skunk bitkisi ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 10 zehir taciri de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonlar sadece Diyarbakır ile sınırlı kalmadı. Şanlıurfa’da 28 kilogram metamfetamin, Antalya’da 12 kilogram metamfetamin, 14 kilogram skunk ve 1.172 adet kök kenevir ele geçirilirken, bu illerde yakalanan tüm zanlılar tutuklandı. Kocaeli’nde 23 kilogram bonzai ele geçirilirken, 8 kişi tutuklandı. Benzer şekilde, Kırklareli’nde 1 milyon 431 bin 308 adet kök kenevir ele geçirildi ve 7 zehir taciri yakalandı.

İçişleri Bakanı’ndan Net Mesaj: “Sokaklarımızı Temizlemeye Kararlıyız”

“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Sokaklarımızdan bunları temizlemeye kararlıyız” diyen Bakan Yerlikaya, operasyonların sürdürüleceğini vurguladı.

Yerlikaya, kahraman jandarmayı tebrik ederek, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

“NARKOÇELİK-33” Operasyonu! 1 Ton 521 Kg Uyuşturucu Ele Geçirildi
Yorum Yap